Французите подновиха тренировки

13:32
Французите подновиха тренировки
Националният отбор на Франция по футбол поднови днес тренировки, след като вчера отказа да тренира в знак на протест срещу изваждането на нападателя на "петлите" Никола Анелка от състава.

Играчите тренираха днес, докато селекционерът Доменек разговаряше с треньорския си щаб.

Анелка бе изваден от състава на "петлите", след като стана ясно, че е обидил Доменек на почивката на срещата с Мексико, загубена с 0:2. Вчера французите отказаха да тренират в знак на протест срещу изгонването на Анелка, като капитанът Патрис Евра едва не се сби с фитнес треньора Робер Дюверне.

Отговорникът в тима на "петлите" за Мондиала Жан-Луи Валентин пък подаде оставка, заявявайки, че е отвратен от играчите. Доменек излезе с официално изявление за изгонването на Анелка.

"Съжаляваме за инцидента на почивката срещу Мексико, който обаче интересува само състава и е част от живота на всеки добър отбор", гласи част от изявлението.

"Френската футболна федерация по никакъв начин не защити тима. Взе решение на база материали в пресата, без да се допита до играчите", споделиха пък футболистите на бившия световен шампион.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация