Парагвай наказа Словакия и вече е на крачка от 1/8-финалите (видео)

16:16
Парагвай наказа Словакия и вече е на крачка от 1/8-финалите (видео)
Парагвай победи Словакия с 2:0 в мач между двата тима от Група "F" на Световното първенство в ЮАР.

Парагвайците започнаха много активно срещата и Роке Санта Круз в 3-а минута стреля, но ударът му бе спасен. Футболистите на Владимир Вайс бяха сериозно притиснати и почти не напускаха половината си в началото. Южно-американците имаха превъзходство, но не успяваха да стигнат до чисти позиции. В 18-а минута Ривейрос стреля от разстояние, но Муха улови. Пет по-късно пък шут на Бариос мина над вратата. Секунди след това и Валдес би по земя, но покрай гредата. В 27-а минута надмощието на Парагвай даде резултати и Вера, който бе чудесно изведен на стрелкова позиция, с техничен удар откри резултата, въпреки опита на защитник да му попречи. След попадението "червено-белите" леко свалиха темпото и позволиха на съперника си по-активни действия, като междувременно организираха две опасни контри. В 37-а минута Салата се извиси след корнер, но прати топката в аут и пропиля най-добрата ситуация за Словакия до момента. До края на първата част, върпеки лекото отпускане, Парагвай не позволи на съперника да създава напрежение в близост до Виляр.

През първите 20-тина минути на второто полувреме на мача играта се водеше предимно в центъра на терена, като и двата отбора правеха опити за организиране на атаки, но така и не се стигаше до чисто голово положение и пред двете врати. Много чисто положение за удвояване на преднината си имаха парагвайците, когато в 72-а минута Роке Санта Круз напредна добре в наказателното на Словакия, подаде добре на Енрике Вера, но изстрелът с глава мина на сантиметри от страничната греда. Резултатът стана 2:0 за Парагвай в 86-а минута, когато след разбъркване в наказателното на Словакия най-съобразителен не Кристиан Ривейрос, който оформи крайното 2:0 за своя тим с хубав удар с левия крак.

Следващият мач на Парагвай е срещу тима на Нова Зеландия, а Словакия ще има нелеката задача да се изправи срещи световния шампион Италия.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Словакия: Муха, Пекарик, Шкъртел, Щърба, Вайс, Шестак, Козак, Витек, Дурица, Хамшик, Салата

Парагвай: Виляр, Морел, Бонет, Вера, Да Силва, В. Касерес, Ривейрос, Валдес, Бариос, Алкатрас, Санта Круз

Словакия - Парагвай 0:2
0:1 - Вера, 27\'
0:2 - Ривейрос, 86\'

Видео от мача вижте тук!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dante_Shift
20.06.2010 21:12

OmgWtfLoL : аз работя в Чехия и отначалото мислех, че чехите са изтрещела нация, ама после установих, че водят надпревара със словаците. Никакъв манталитет нямат тия хора!!! Напред са само заради близост с Германия иначе са пределно зле, особено словаците!

OmgWtfLoL
20.06.2010 20:00

*tongue* *tongue* Уча в Словакия и потвърждавам написаното от Данте - словака е най тъпото същество на тая планета ! *lol*

Nobody9
20.06.2010 16:42

Муха,Щърба,Шестак,Козак и Салата *sick* Тия са ги избирали със жури

Dante_Shift
20.06.2010 16:26

Което беше очаквано (да си ходят) *sick* тия народа им е пълна скръб, а сега се видя, че и националите нищо не умеят - ама нали са си една кръв!

ub7
20.06.2010 16:20

2-0. Освен 16-ти номер Дурица - Словаците пълни пръчки. Ще си ходят

feim_g
20.06.2010 14:12

Пак нищо няма да направят нашите приятели. Щом Сток и Холошно не са в игра. Не ми е ясно двете звезди защо седят на пейката.

Dante_Shift
20.06.2010 14:09

Централния защитник Салата е много добър. Отроче е на мегаклуба Банска Бистрица. Абе изобщо тия словаци ще падат яко. Работя със словаци и мога да ви кажа, че са изклшчително прост народ - това го показаха и срещу Нова Зеландия като отбор.