Германец стана първата жертва на вувузелите

10:53
Германец стана първата жертва на вувузелите
Падна първата жертва на вувузелите. Дразнещите африкански свирки, с които ще се запомнят мачовете от световното по стадионите на Южна Африка, принудиха 27-годишен германец да ходи на ушен лекар.

Пострадалият е Свен Виперфюрт от Нойс. Той решил да гледа първия двубой на Германия срещу Австралия на огромна видеостена с приятели на открито. При първия гол на Лукас Подолски в Дърбан стоящият точно до Свен фен надул с всичка сила вувузела.

"Звукът бе ужасяващ и за момент не знаех къде се намирам, а после изобщо не чувах с това ухо", обяснява немецът, цитират от "24 часа".

Заради болките той отишъл на преглед и докторът му дал 4 дни болнични и хапчета за регулиране на кръвообращението.

В Германия са много чувствителни към проблема с вувузелите и търсят всякакви начини да ги заглушават. Една от телевизиите, които предават мачовете от световното, предлага като опция за зрителите си картина с филтриран звук и така жуженето на свирките е заглушено.

Любимият музикален "инструмент" на африканците се оказа тема за размисъл и на организаторите на "Уимбълдън". Третият за сезона турнир по тенис от "Големият шлем" започва в понеделник в Лондон. Шефовете на клуба с най-известните затревени кортове в света вече обявиха, че вувузелите ще бъдат забранени за зрителите.

На "Уимбълдън" винаги най-важно е да се съхраняват традициите и да се пази абсолютна тишина при разиграване. По трибуните няма да се допускат и посетители с огромни знамена, а срещите от световното по футбол няма да се предават на големите екрани.

Преди няколко дни коментаторът на "Евроспорт" Саймън Рийд се пошегува, че виковете при удар на Виктория Азаренка (Блрс) са еквивалентът на вувузелата в тениса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация