Супер Мексико оскуба \"петлите\" и почти ги качи на самолета за Париж

23:20
Супер Мексико оскуба \"петлите\" и почти ги качи на самолета за Париж
Мексико победи Франция с 2:0 в мач от Група "А" на Световното първенство в ЮАР.

"Мексиканци тръпнат, друг път не видели, футбол да подритват живи с умрели" - този цитат от популярен у нас по "време оно" скеч, написан по повод един двубой между Мексико и България, може би най-точно обрисува картинката на терена тази вечер. "Ацтеките" надиграха по абсолютно всички показатели тима на Реймон Доменек и напълно заслужено стигнаха до успеха.

"Петлите" започнаха по-активно срещата и опитваха да пресират съперника си по целия терен. В 6-а минута Франк Рибери пробва шут, но право в ръцете на Перес. Тимът на Хавиер Агире приемаше в играта и търсеше шансовете си на контри. В 8-а минута защитата на Франция, която изглеждаше доста разсеяна, изпусна Карлос Вела, но футболистът на Арсенал стреля много неточно от добра позиция. Четири по-късно мексиканците отново хванаха "петлите" неподготвени в дефанзивен план и Гийермо Франко стреля над вратата, след като финтира бранител на границата на наказателното поле. Франция опитваше масирани атаки на скорост, а Мексико играеше на ръба на засадата и дебнеше за грешки на позаспалите бранители в синьо. В 18-а минута Салсидо получи топката по левия фланг и шутира опасно по земя, но ударът му мина малко встрани. "Ацтеките" действаха по-опростено и ефективно, а в 27-а минута Салсидо проби чудесно отляво и влезе в полето на французите. Ударът му обаче бе избит от Лорис. Футболистите на Раймон Доменек се лутаха като "петли без глави", лесно допускаха опасности пред собствената си врата и въпреки че търсиха скорост в атаката, бяха доста припряни. В 33-а минута Барера, който преди това бе заменил Вела, изпревари Лорис при едно центриране, но късметът покри Франция и ударът с глава на мексиканския футболист излезе в аут. "Петлите" опитаха натиск в последните минути на полувремето, но отново нямаха ясна идея как да преодолеят добре подредените мексиканци.

Втората част започна вихрено, с атаки и към двете врати. В 49-а минута "ацтеките" не успяха да се възползват от добра комбинация след заучено положение и техен футболист би много неточно. В 54-а французите разиграха добре, топката попадна у Малуда, който стреля, но Перес изби с вещина. В 63-а пък Рафа Маркес отправи плътен далечен шут, който Лорис спаси. Секунди след това обаче влезлият като резерва Хавиер Ернандес бе изведен сам срещу Лорис, но при попадението останаха много сериозни съмнения за засада. Голът бе спорен, но напълно заслужен предвид по-добрата игра на Мексико и повечето чисти положения, които "ацтеките" създадоха. "Петлите" опитаха да натиснат, но тимът на Хавиер Агире бе много добре групиран и продължи да дебне шанса си за втори решителен гол. В 77-а минута мексиканците дочакаха поредния си златен шанс и си спечелиха дузпа, след като Барера бе спънат от Абидал. Бланко се нагърби да изпълни 11-метровия удар и хладнокръвно реализира за 2:0. До края на терена не се случи почти нищо интересно.

Ето и съставите на двата отбора:

Франция: Лорис, Саня, Абидал, Галас, Евра, Диаби, Туалан, Рибери, Малуда, Гову, Анелка

Мексико: Перес, Ф. Родригес, Салсидо, Жуарес, Маркес, Осорио, Торадо, Г. Франко, Вела, Морено, Дос Сантос

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ultrablue1914
19.06.2010 09:31

Много се накефих от резултата и най вече,че беше постигнат след голове от засада и съмнителна дузпа.Нека сите французи заедно да ги боли,така както ги болеше ирландците! Франция нямаше място на този Мондиал и истината възтържествува!

Hennessy
18.06.2010 14:04

Според мен Мексико и Урагвай ще продължат в тая група *beer*

Notlike
18.06.2010 14:03

Хенъси, не, че нещо, нямам най-малкото желание да те обиждам, ама почваш да дразниш. Отговаряш на всяко възможно мнение. Всеки е фен на различен отбор и има различно мнение. Според мен и двата гола си бяха редовни, това, че французите имаха мал-шанс, е друга тема. То в първия мач Мексико уби ЮАР, сега разбиха и Франция, нямаше как да стане пак да паднат..

arsenal4yy
18.06.2010 09:44

Доменек е бахти глупака нямам думи за кво ми зима слабаци като Вандела,Гову,Абидал..ами остави Насри,Бензема и още един там забравих му името.Да беше пуснал Джибрил Сисе вместо Гову и Анри вместо Анелка или нещо такова просто супер тъп е тоя треньор издънка голяма Франция 100 % отпадат и то във не чак толкова трудна група :X първият гол на Ернандес си беше чиста засада,а от дузпата няма смисъл да се коментира

forby
18.06.2010 08:54

Hennessy стига ве филосов само твойте коментари се четат с тъпитети изказвания!!!

excille
18.06.2010 08:30

Темата за Бензема и Насри е пълна загадка и снощи коментатора вика: " Аз не мисля, че тези футболисти щяха да променят нещо " *lol* . На мен само не ми стана ясно Гову е резерва в Лион и е на 31г. Бен Арфа е на 23, направи страшен сезон и е в основата на титлата на Марсилия. Тоя Доменек май найстина по хороскопа ги избира.

gutito1964
18.06.2010 07:46

какви французи са това това един африкански сборен отбор

idol_bg
18.06.2010 03:25

Hennessy.....Еееее,как така ша земе Бензема и Насри бе.....ми то хороскопите не са им като хората.... *lol*

Hennessy
18.06.2010 00:57

Цвла Франция му казва на тоя човек , че от футбол не разбира да се маха няма той нагъл седи и ги закопава още *lol* кажете ми що за човек няма да вземе Бензема и още повече Насри ми то тва са им 2-та най добри заедно с Рибери и Малуда разбира се малко ли е тъп тоз *lol*

Hennessy
18.06.2010 00:54

Така Франция чау беше ми неприятно да ви гледам *lol* сега като паднете и от ЮАР ще видят и малкото ви останали заблудени фенчета колко сте мизерни , а тоя Доменик ли е къв ли е да ходи по добре да надува вувузели *lol* футбола не е за него хаха.

Hennessy
18.06.2010 00:48

Добре ве лек как да не се нервя и да пиша правилно ве ? Не помня един мач ама един мач , да не се появил некой дървен филосов и да каже : 'това имаше ,това нямаше мача е нечестен ' всеки път напрао ми идва вече да ги хвана тея пубери '''''разбирачи'''' не случайно в много кавички и да им счупя простите тикви. След като не разбират от футбол няма да коментират , да ходят да се учат .

nofx
18.06.2010 00:48

Hennessy абе човек ти си се регистрирал тук преди 10 дни и псуваш всички... ок и аз съм за германия но кат прочетох коментара на човека няма тръгна да го псувам ... пък им казваш на тях че са пубери... по спокоино бе човек нали сме тук да обсъждаме а не да се псуваме

Hennessy
18.06.2010 00:43

Кво ще ми казват некви пубери тука , че нямало дузпа и имало засада. Тези коментатори от Бнт и те са толкова зле ама един магал да сложат ще коментира по добре. За дузпата сега изпросена беше да , но я имаше човека си е профисиомалист бутна топката , а франсето закъсня със шпагата и имаше контакт , което бе видимо последва падане и естествено съвсем майсторски изработена дузпа , но я имаше. Засада каква засада кви 5 лева тялото ми било 1 метар зад защитата а краката на линията *lol* абе ходете се гръмнете е кви коментатори сте тва пук беше баси гафа никва засада нямаше ама никаква , а Франция ми кажете какво направи в тоя мач за да бие а ? Мескико контролираше мача и имаше повече положения бяха по свежи , а Франция едвам ходеха по терена как може да ги подкрепяте ?
А да ви припомня ли , че са тук само заради един смешен съдия , защото Ейре трябваше , да е тук сега , такаче най добре си мълчете.

manunited666
18.06.2010 00:41

Яяяяя гледай ти , как ти направих забележка и започна да пишеш правилно.Сама ако и в първите 7 години имаше кои да те бие през пръстети , щеше да излезне нормален човек от тебе.

Hennessy
18.06.2010 00:37

manunited666 не ми давай акъл как да пиша е мишок.
Пиша така , защото тея тука ме издразниха с глупостите си и просто бързам да напиша коментара.

Hennessy
18.06.2010 00:36

Много сте устати всички тука то и Австралия щеше ние бие като не мина номера станаха веднагаа 'урямолото куче' *lol* Испания и те щяха да бият ама нещо ония ден един техем фен не видях в темата пубери насрани ще си приказваме на финала *lol*

manunited666
18.06.2010 00:35

Hennessy научи се да пишеш , нищо не ти се разбира.Иначе за мача ... защо Жиняк играе вместо Анри , това е просто неестествено!!!

Hennessy
18.06.2010 00:34

Ти гледай как утре аз ще пукна майка ти *lol*
пубер мръсен мечтател тея неможаха да бият едни смешници Гана без Есиен ги направиха криви само един тъп олигофрен и мечтател може да каже такава глупост
ама Германия като ги развинти утре дали няма се скриеш като фкб_спаин а ве лайновоз насран

fena_man_utd
18.06.2010 00:29

Нито съм манаф нито съм за Франция просто казвам това което видях.

Hennessy
18.06.2010 00:28

fena_man_utd виж се ти къв си зле е манаф къв речник гледаш е смотан аз като гледам твоята ограниченост и изтъркани лафове за речници и тем подобни ало смотйио я бягай от тука и отивай на магистралата да ти го начукат като на Франция нямало дузпа манаф грозен що не си го навреш от зад тъпо ли ти е черните франсета си получиха залуженото *beer*

fena_man_utd
18.06.2010 00:22

Hennessy Кой те знае теб от къде идваш само като ти гледам речника ми идва да се изповръщам.

nofx
18.06.2010 00:21

гову и анелка..... *lol* тея двамата не знаят за кво съществуват тоя ги взе а остави бензема тоя е чисто луд

Hennessy
18.06.2010 00:16

Всички които симпатизирате на Франция и ги оправдавате сте мега зле *lol*

Hennessy
18.06.2010 00:15

фен на ман юнайтед ква симулация е хурлйо сляп *lol*
чиста 100% дузпа всеки който е успорва е скапан гей дето незнае кво е футбол , да вярно беше изпросена беше търсена , но си беше факт това че ония мангал е бавен и закъсня си е негов проблем имаше ли контакт имаше еми няма кво да говорим повече 100% дузпа и как може ми подкрепяте тея жалки франсета въобще никви ги нямаше в атака 2-ри мач ае ебете се да не говорим как се класираха тука с кви мъки и съдийски отсъждания доло франция да се махат *lol*

idol_bg
18.06.2010 00:14

fena_man_utd.....И аз нямам нищо лично към теб,но за мен дузпата си е 100%.Колкото и да го гледам,на какъвто и кадър да го гледам....абсолютна дузпа.Абидал изобщо не можа да играе за топката,беше изпреварен....и въпреки,че почти не го докосна шпагатът му попречи на мексиканеца да продължи акцията си.Верно е че ацтеката се пльосна артистично,но никъде в правилника не пише как точно трябва да се пада за дузпа,нали ? Както каза и коментатора на мача,мексиканеца си изработи дузпата,а Абидал се прецака,че му се върза на финта,защото ако го беше оставил онзи отиваше встрани от вратата и щеше да му е трудно да вкара от там.

sakata17
18.06.2010 00:13

Очаквана слаба игра на Франция ,тренйорът се изложи с Бензема и Насри... *thumb_up*

NAZARETH
18.06.2010 00:10

Чудовищен мач за МЕКСИКО, изключителна скорост, невероятно темпо, така се играе на Световно-даваш живота и 100% от възможностите си. Засадата е доста спорна играчите бяха стъпили на една линия но се разминаваха в раменния пояс-единия беше наклонен в атака другия се изтегляше в обратна посока, не знам кой е критерият в такъв случай. Дуспата е реална поради безспорния факт че френския футболист имаше съприкосновение не със топката а с краката на мексиканския нападател, този факт е достатъчен и е без значение дали тази намеса е попречила на мексиканската атака.

fena_man_utd
17.06.2010 23:58

Да,да друг път я недей приказвай глупости.Това,ако го беше видял съдията,но той не успя щеше да му даде жълт картон за симулация,но в известен смисъл такива моменти в играта е почти невъзможно да се забележат,за което не обвинявам съдията.Исках само да отбележа моето мнение нищо лично към никого.

manunited666
17.06.2010 23:55

Значи това се вика изработена дузпа.Дали пада 1 стотна от секундата преди допира няма АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ !!!

fena_man_utd
17.06.2010 23:51

Значи дузпа нямаше аз да ти кажа.Гледай го на забавен кадар или си го спри точно в момента,когато тоя се свлича.Това е нещо като дузпата на Рууни с/у Арсенал миналия сезон,ако си спомняш.

manunited666
17.06.2010 23:47

fena_man_utd значи за засадата си има правила и хората затова са сложили тая линия.Щом е зад линията значи не е засада , прекалено е просто.А дузпата си е изработена и 100%.

fena_man_utd
17.06.2010 23:35

Засада имаше,но беше много тънка и не се виждаше с просто око.За дузпата и нея я нямаше играча трагва да пада преди да бъде направен шпагат.Загледайте се.

spek7a7or
17.06.2010 23:34

Всичко се връща ФРАНСЕТА господ е Ирландец ! *lol*

Hennessy
17.06.2010 23:34

Малко им е на тея к...и , защото сега Ейре тряаше да е тука нека го духат сега жалка Франция трагична *lol* *lol*

Hennessy
17.06.2010 23:33

Стига сте оправдавали франция бе пубери никва засада нямаше тъпанари *wink* и чиста дузпа може да е изпросена , но такава е играта да бил си преценил шпкагата кво да напраим че са бавни бунаци *lol*

dextur
17.06.2010 23:32

Хайде напред и ЮАР сега да ги бият и "петлите" обратно в курника. *party*

monte_carlo
17.06.2010 23:31

Хахахах,сега остана наистина Франция да лапне и на бафана бафана БАНАНА *lol*

fena_man_utd
17.06.2010 23:29

Сега бафана бафана ще им сложи блек банана *lol*

tedkata_123
17.06.2010 23:28

бе какфо ги почти направо ги качи понезе последния мач мексико играят с уругваи и ще искарат 1 Х и се класирват и 2та отбора а Франция ще лапне куреца *lol* омг тоя гинеколога как него боли раката по цял ден пише *joking*

monte_carlo
17.06.2010 23:26

Даже и шишкото Бланко вкара *smile* По-пълен смях от Франция няма,много се радвам.Сега Мексико-Уругвай едно Х-че и двата на осмина финал *wink*

Ginekologa
17.06.2010 23:25

Hennessy треньора им е виновен още преди 5 год трабваше да го сменят *joking* и им го върнаха заради ейре *lol*

Hennessy
17.06.2010 23:22

Айде 4-то място в групата като паднат и от Юар*lol* *lol*

donatelo
17.06.2010 23:21

Надутите франсета отново се изложиха *lol*

maria2009
17.06.2010 23:20

който се класира по курвенски начин после му го набутват а като си спомням че имаше разни лумпени който защитаваха анри а сега им влезна вътре честито да ви е приятно *lol*

Angel_Dust
17.06.2010 23:17

Време е да измислят нещо...горките франсета*smile*))
Сега сигурно Зидан гледа мача и плаче!!!
Време е тези велики футболисти да си намерят добър треньор и да заиграят така, както го могат!
Шестица за симпатягите от Мексико!!!

posydon
17.06.2010 23:16

айде беее айдее къде е Хенри а ръката на Бога хахаха *lol* *party*

Dido_Man_U
17.06.2010 23:12

Гинеколог напълно съм съглсен с теб *wink* *smile* *thumb_up*

Dido_Man_U
17.06.2010 23:09

Довиждане петли без глави . Браво на Мексико . Остава да направят Х със Уругвай и всичко е ОК .

Madoto_1
17.06.2010 23:08

И 2-та гола бяха страшно грешни!!!Засада( може да е мн тънка, но я имаше), супер смешна дузпа!!!Така е като пускат съдий мангали.

Dido_Man_U
17.06.2010 23:01

Поне засега заглавието е ПЕРФЕКТНО . Все пак се надявам на Х. *beer* *thumb_up* *smile*

Ginekologa
17.06.2010 22:55

хаха тоя много прост майкаму на доменек тва му беше ще си ходи *joking* *erm*

Ginekologa
17.06.2010 22:51

засада имаше пусни ссисе бе майкати тъпа *sick*

eliot_granden
17.06.2010 22:33

здраве* де (не виждам смисъла да докарвам 20 символа ама 'айде)

monte_carlo
17.06.2010 22:24

Големи смешници са тея Франция *lol* Дано Мексико да ги бие,много по-добре играят *thumb_up*

kukat
17.06.2010 22:21

петли без глави бахти заглавичто *lol*

DeadPoet_RIP
17.06.2010 22:21

То не само , че не ги викна ами и стила на игра на Франция е ужасен."Петли без глави" си е точното определение ... *lol* 0:0 е мача тука

Hennessy
17.06.2010 22:19

Една смешна трагична жалка Франция които и да минат групите по късмет на 1/8 финал нямат никакъв шанс така е като тренйора им е футболен инвалид няма да викне Бензема и Насри , а сега нека да го духа *lol*

Ginekologa
17.06.2010 22:01

бахти трабваше да е по топло да има разголени фенки *devil* *joking*

Ginekologa
17.06.2010 21:57

sasho_kg пич кои са резервите на франция знаеш ли *sick*

sasho_kg
17.06.2010 21:49

ся пък и Гюркуф резерва тоя треньор ма изумява все повече *thumb_up*

Ginekologa
17.06.2010 21:33

Дос Сантос много радва да го пазят че *joking*

peshotar
17.06.2010 21:11

Бих заложил победа на Мексико.Франция играят супер слабо...а и равен ги класира и нали когато бяха завършвали наравно никога не бяха се класирали.Победа за Мексико! *beer*

Soon
17.06.2010 21:00

Няма как да стане без Малоуда *smile*

LINDESS33
17.06.2010 20:58

Гуркюф ?!?! дано късмета да е с Франция тази вечер.

Hennessy
17.06.2010 20:54

Добре де аз още не мога да си обесня как няма да вземе Бензема и Насри *angry* Бензема напрай слаб сезон в Реал , но е виновен отбора а и той в Франция е силен а Насри пък просто не виждам причина да не е тук никаква това за мен си е престапление да не вземе двама от най добрите си на Мондила, ако те бяха в стартовия състав Насри & Рибери супер тандем и отпред Бензема и Анелка и воторото полувреме влиза Анри екъде ти един супер отбор тоя тренйор не разбира от тактика и футбол не !