Официално: Ръководството на Борусия Дортмунд забрани вувузелите

14:38
Официално: Ръководството на Борусия Дортмунд забрани вувузелите
Атмосферата от Мондиал 2010 няма да бъде пренесена на "Сигнал Идуна парк", след като ръководството на Борусия Дортмунд забрани внасянето на вувузели на този стадион.

Звукът на вувузелата съпътства всеки един от мачовете на световното първенство и мнението на феновете и телевизионните зрители по повод африканския тромпет е доста раздвоено.

Музикалният инструмент вече беше забранен на доста от по-мащабните публични събития в Германия, а Борусия Дортмунд се превърна в първия клуб, който официално забрани на привържениците да внасят вувузели на стадиона.

"Нашите фенове не искат да имат тези тромпети. Това просто "пили по нервите" и напълно заглушава всяка една песен", заяви генералния мениджър на Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке.

"Сигнал Идуна парк" е най-голямата арена в Германия с капацитет от 81,000 души и обикновено там се създава най-добрата атмосфера в Бундеслигата. Вацке заяви, че вувузелите биха накърнили репутацията на спортното съоръжение и поради тази причина са предприети радикалните мерки срещу африканските тромпети.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

svilen_tomov
05.07.2010 19:11

Вацке е прав, вувузелата няма място на Вестфаленщадион. Атмосферата е уникална всеки мач и не ни трябва да я заглушава африканска тромба. А иначе на световното както е сега си е яко, все пак си е техен инструмент.

mario41
18.06.2010 10:34

защо вувузелите да са простотии това е от фолклора на ЮАР а и какво лощо има в тях малко по лош шум по лошо ли е от обидите и просташките думи на БГ "феновете" как мислите вие *beer* *thumb_up*

Hennessy
17.06.2010 21:09

А то сега остава тая простотия да се пренесе в Европа *lol* за Европа нз ама за България се тревожа както обичаме да копираме простотията на др-те народи къде що видим простотия тряа и тука да е има инъче неможе *lol*