Туту към феновете в ЮАР: Надувайте здраво вувузелите!

12:39
Туту към феновете в ЮАР: Надувайте здраво вувузелите!
Първият южноафрикански архиепископ и нобелов лауреат Дезмънд Туту посъветва своите сънародници здраво да надуват вувузелите напук на останалия свят, който не може да понася противното жужене на тези тръби.

Туту смята, че е важно за южноафриканците да се насладят на своя момент на слава и чужденците трябва да приемат традициите им, включително и вувузелата, която е съществена част от мачовете в Африка.

"Бла-бла! Само празни приказки", заяви Туту. "Идвате в Южна Африка и се наслаждавате на всичко, което е южноафриканско. Моят съвет - Надувайте вувузелите дори още по-силно", коментира Туту така проблемните за повечето туристи вувузели.

Когато архиепископът пристигна на празника на децата в ЮАР придружен от полузащитника на Милан Кларанс Зеедорф, пронизващият звук от вувузелата избухна, след като близо 250 ученици изпълниха на местния тромпет южноафриканския химн.

Учениците, които бяха събрани от различни училища в Кейп Таун изкараха три дена заедно, благодарение на фондацията на Туту.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Hennessy
17.06.2010 21:07

тъпи маймуни елате да ви дам един голям вувузел да надувате *lol* *lol*

neu
17.06.2010 18:52

тъпите им традиции... сигурно на тъпите им мачове от (по-смешното дори от нашето) първенството им е супер тихо, ама сега нали световно айде да се направим, че имаме много големи маймунски традиции и че никой не може да ги накара да спрат... амиии маймуни еее какво да кажа повече *smile*

Yavor90
17.06.2010 17:46

Не одобравям мненията, че африканците били маймуни или първобитни, но тези вувузели наистина дразнят и то много.

siboko
17.06.2010 15:54

Мамкави крадливо племе.Яжти си бананите и си наврете във гъза тези вувузели.

ManUtdTillidie
17.06.2010 15:39

Ами ето за това не трябваше те да са домакини . Те са първобитни тоя педарас да не би да е забравил че на това световно никой не му пука за тоз черен мангал а за играчите които не могат да спят от тези вувузели и после са лайна на терена. Аз ви казах че този континент живеещ години назад не може да е домакин на световно. Тези маймуни не са виждали цивилизация , най-добре да ги затворят в клетки и да си сложат в резервати всичките защото те са лекомислени маймуни .

krasenco
17.06.2010 13:59

Да надуват!И без това африкански отбор повече няма да посрешне световно близките 100 години!

shevachenko
17.06.2010 13:19

Умрете, диваци! Гордите арийци ви презират, маймуни мръсни!

mores
17.06.2010 12:55

То бива бива традиция ама това... направо ме кара всеки път при включването на световното да натискам бутана "MUTE".

kolio_vg
17.06.2010 12:49

ти еба майката проста,надувайте доказвайте,че сте прости и заслужавате да ви викат сганта на Земята,противняци скапани,все пак трябва да се съобразявате с другите,то по тая логика във всяка страна си има някакъв музикален инструмент,в Шотландия гайдите,надуват ще ви пречат,в Турция зурните,ако набримчат също,те еба в отеца заспал да те ева