\"Ла Роха\" пропусна да разгроми Хондурас, но записа исторически успех

16:25
\"Ла Роха\" пропусна да разгроми Хондурас, но записа исторически успех
Чили победи Хондурас с 1:0 в среща от Група Н на Мондиал 2010 година.

Възпитаниците на Марсело Биелса бяха по-активният отбор и острите им атаки по двата фланга тормозеха отбраната на Хондурас. Още в третата минута Фернандес отправи прекрасен удар от фаул. Топката минава на сантиметри от напречния стълб на вратата. Седем минути по-късно Видал стреля от далечна дистанция, но в крайна сметка вратарят на Хондурас улови топката.

Натискът на чилийците се увилчаваше и логично в 35-а минута те откриха резултата с гол на Босежур. Топката бе центраина отдясно от Исла, бранител на Хондурас се опита да избие коженото кълбо, но Босежур успя да довкара избитата топка в мрежата.

В последните секунди на първата част възпитаниците на Биелса дори можеха да вкарат второ попадение, но се оттеглиха на почивка само с един гол аванс.

През второто полувреме чилийците доминираха изцяло над своя съперник и се скъсаха да пропускат изгодни положения пред вратата на Ваядарес. В 62-а минута звездата на южноамериканците Алекси Санчез направи чудесен пробив и навлезе в наказателното поле, но футболистът на Удинезе стреля твърде неточно, останал сам очи в очи с вратаря на Хондурас. Три минути по-късно възпитаниците на Биелса пропиляха стопроцентова голова възможност. Вратарят на Хондурас Ваядарес направи невероятно спасяване, като успя да отрази удар на Понсе от четири метра и така предотврати сигурен гол във вратата си.

До края на двубоя играчите на Чили не даваха на опонентите си да осъществят какъвто и да е опит да стигнат до гол. Със сигурност футболистите на “Ла Роха” могат да съжаляват, че не разгромиха скромния състав на Хондурас, но все Чили записа първа победа на Световно за първи път от 1962 година насам и това може да бъде считано за голямо постижение на състава, воден от аржентинеца Биелса. Така преди другия мач от групата, Чили е на първо място във временното класиране с три точки.

Хондурас:
Ноел Валадарес, Осман Чавес, Мейнър Фигероа, Рамон Нунес, Емилио Исагире, Уилсън Паласиос, Амадо Гевара, Серхио Мендоса, Роджер Еспиноса, Едгард Алварес, Карлос Павон.

Чили:
Клаудио Браво, Маурисио Исла, Гари Медел, Валдо Понсе, Артуро Видал, Карлос Кармона, Родриго Милар, Матиас Фернандес, Хорхе Валдивиа, Хуан Босежур, Алексис Санчес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
16.06.2010 16:25

Как ще играете за Хондурас срещу ЧИЛИ бе? Някой от вас въобще гледал ли е мач на тези момчета, които на световното за младежи убиха половината отбори, като си завоюваха третото място, но си мисля, че можеха те да са на финала. Ако се не лъжа, биха Унгария в мача за трето място.. в квалификациите за Зона Южна Америка опънаха много тимове, завършиха на второ място на ЕДНА точка от Бразилия. Победиха половината еврограндове. Това е един красив и същевременно мощен тим с бъдеще. Другото световно ще е ОЩЕ по-силно за тези момчета, които вече ще играят на нашия контитент, повярвайте ми.

monte_carlo
16.06.2010 16:24

Е,че аз не знам как сте се надявали Хондурас да измъкне нещо,те няма да вземат и точка в тая група.Даже се измъкнаха много тънко в тоя мач,заслужаваха да паднат най-малко с 3-0 *cigarette*

Madoto_1
16.06.2010 16:20

Ужасно слаби Хондурас, който ми провалиха фиша *sad*

Dagoberty
16.06.2010 15:30

Хондурас ша обърне мача *joking* Казах .... *lol*

manunited666
16.06.2010 15:24

Баесежур , Баесехур , Баесекур как ли не го нарекоха , тоя футболист.

easy22
16.06.2010 15:21

това е най-добрия и динамичен мач който съм наблюдавал до сега на това Световно първенство! *thumb_up* *beer*

Angel_Dust
16.06.2010 14:55

Тъпите аржентинци си харизаха добрия треньор на чилийците...

nofx
16.06.2010 14:18

fcb_spain следващия няма ли как и тои да е безинтересен?

fcb_spain
16.06.2010 14:08

тоя ма4 6те е напълно безинтересен така4е 4акаме следва6тия испания-6вейцария *thumb_up*