Жюст Фонтен: Рибери да е мозък? Пълна глупост

11:16
Жюст Фонтен: Рибери да е мозък? Пълна глупост
Голмайстор №1 на Франция на световни първенства Жюст Фонтен (13 гола на Мондиал 1958) захапа здраво френския национален отбор. На мушката на легендата са разочарованията от мача с Уругвай Анелка, Рибери и Гуркюф. Естествено, не е подминат и селекционерът Доменек.

"Франк Рибери? Преди време някой изрече безумната глупост, че той бил мозъкът на отбора - подхвана Фонтен. - И оттогава Франк наистина започна да си вярва, че е такъв. Такъв инат е, че вече лъже по 7 противници, но осмият му взима топката."

Рибери бе сред най-слабите в първия мач на Франция. Обявен едва ли не за наследник на Мишел Платини и Зинедин Зидан, Белязания се скри срещу Уругвай (0:0). Далеч под очакванията е и Никола Анелка. Той направи учудващо добър сезон в Челси (с 11 гола и 10 асистенции във Висшата лига), но откакто дойде на лагера на Франция, сякаш е друг човек. Игра кошмарно в трите контроли (Коста Рика, Тунис и Китай), слаб бе и срещу Уругвай.

"Доменек бе длъжен да извади Анелка много по-рано. - категоричен е Фонтен. - Нико не успя да вкара нито едно от центриранията, които му доставиха. Краката очевидно му бяха вързани, а и с глава нищо не направи."

Фонтен, който през 2003 г. бе избран за футболист №1 на Франция за последните 50 години, хич не е оптимист за доброто представяне на Франция в ЮАР.

"Йоан Гуркюф е загубен - продължи той. - Няма я свежестта от играта му в Бордо, няма живец. Той не знае на кого да подава топката, защото таранът Анелка играе зад него."

Според френските медии Доменек може би ще послуша Фонтен и другите критици и ще пусне Малуда и Анри на местата на Гуркюф и Анелка за мача с Мексико утре.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nofx
16.06.2010 17:59

(Рибери бе сред най-слабите в първия мач на Франция) тва са думи на уинър печения *smile*

golemiq_geshan
16.06.2010 13:03

Рибери си е Рибери ... Чесно казано очаквах доста по-малко от него в първия двубой и не защото не е брилянтен футболист , а защото е раздиран от много лични проблеми и предполагах , че това ще пречи много на концентрацията му ... Той обаче показа , че е готов да се раздаде за Франция и мисля , че той ще започне да прави много по-добри мачове за Франция , стига да минат групите разбира се .

michael_forever
16.06.2010 12:18

Донякъде е прав Жюст.Рибери е крило,не е плеймейкър какъвто беше Зидан или какъвто трябва да е Гуркюф,но при положение че в националния отбор за Франция цари безхаберие остава Рибери да се нагърби със всички функции.Освен това да не забравяме колко пъти измъкваше Франция в квалификациите с голове които носеха минимални победи на Петлите.

Pechenqgata
16.06.2010 12:07

Тва не е интервю на уинър а на Жуст Фонтен *lol* уинър просто са го публикували *wink*

nofx
16.06.2010 11:52

кво му беше слабото че оня гову не може да вкара от гол линичта ли? малумни ли сте е уинър