Барса се прегърна с Реал на Световното

10:46
Барса се прегърна с Реал на Световното
Двама от символите на голямата вражда между Барселона и Реал Мадрид се прегърнаха на Световното, където са братя по оръжие. Христо Стоичков и Иван Саморано коментират мачовете от ЮАР на десетина метра един от друг - за мексиканската телевизия "Телевиса" и за чилийския национален канал, съобщава "Труд".

Стоичков и Саморано са две от големите атракции в международния телевизионен център на 94-хилядния стадион "Сокър Сити". Камата си спомни как след един мач Барса - Реал на "Камп Ноу" стартирало приятелството им.

Зверски сблъсък на терена по чудо не довел до тежка травма. Кората на десния крак на чилиеца се счупила в левачката на Камата. След "Ел Класико" Стоичков и съпругата му Марияна поканили Саморано и половинката му на вечеря. Семействата изкарали прекрасно и оттогава датира приятелството на двамата голеадори.

Стоичков има 117 гола за Барса, а Саморано се гордее със 101 за Реал.

Докато Камата омагьосваше Испания, Иван имаше малшанса да бъде негова сянка. Дриймтимът на Барселона триумфира 4 пъти поред като шампион, а когато Стоичков напусна, удари часът на Саморано. Титла с Реал и голмайстор № 1 в първенството с 27 попадения.

В големия сблъсък "Ел Класико" Камата имаше щастието да забие само веднъж, но победно - за 2:1. Саморано се гордее с 8 попадения срещу Барса, което му отрежда 11-о място във вечната ранглиста на дербито, редом с легендата Сантяго Бернабеу.

През 1992-а, когато отива в Реал, Саморано изумява на физическите тестове. Чилиецът отскача цели 61 см от земята и пробягва 60 м за 7,46 секунди!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fcb_spain
16.06.2010 13:36

естесвтвено 4е ицата бе6е много по велик от тоя миндил,VISCA EL BARCA *stop*

Pechenqgata
16.06.2010 11:59

За неговия ръст си е добре спомням си добре че Саморано беше доста добър в играта с глава *thumb_up*

FLY_I
16.06.2010 11:18

и давамата са големи.
През 1992-а, когато отива в Реал, Саморано изумява на физическите тестове. Чилиецът отскача цели 61 см от земята и пробягва 60 м за 7,46 секунди! иначе тва 61 не ми се струва да е много високо