Точат кръв от ушите в ЦСКА

09:00
Точат кръв от ушите в ЦСКА
По необичаен начин преминаха медицинските изследвания на футболистите на ЦСКА вчера. Екип от германски лекари, доведен лично от треньора Павел Дочев, направи рано сутринта на Армията практикувания от доста години в чужбина, но не особено популярен в клуба лактат-тест.

Процедурата представлява вземане на кръв от меката част на ухото. Резултатите показват стойността на лактатите в организма и дават възможност да бъде направен специален профил на подготовка за всеки отделен играч. Освен това се разбира дали са спазвали футболистите хранителен режим, употребявали ли са алкохол по време на почивката и т.н.

Тестът е сравнително скъп, струва около 75 евро.
Павел Дочев заяви пред "7 дни спорт", че е доволен от прегледите и обясни, че използва този вид изследвания от осем години в работата си в Германия.

"Все още не знам резултатите, защото те ще ми бъдат предоставени от германските лекари довечера (бел. ред. снощи). Доволен съм от свършената работа. Започнахме рано сутринта първата група футболисти беше изследвана още в 7,30 ч. Тази технология се използва от доста години в Бундеслигата и помага много на треньорите. Лично аз я предпочитам", коментира Дочев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stoqn90
16.06.2010 09:41

ако тестовете бяха правени от говедата, заглавите щеше да е "тестват футболистите на левски по скъп немски метод"