Мачът Англия - САЩ постави рекорд по гледаемост в Америка

11:07
Мачът Англия - САЩ постави рекорд по гледаемост в Америка
Около 14.5 млн. телевизионни зрители са гледали в САЩ мача в събота между американския национален отбор по футбол и този на Англия в предварителните групи на Световното първенство в ЮАР.

Това според социологическата агенция "Нилсън" е най-многобройната зрителска аудитория за футболен мач от 1994г. досега.

Американските телевизионни зрители на мача срещу Бразилия на осминфинали на Мондиал-1994 са били 15.8млн. души, но броят на зрителите за мача СЩ- Англия е рекорд за мач в предварителните групи.

Предишният подобен рекорд на мач от предварителните групи е през 1994г. когато 12.1 млн. зрители проследяват срещата на САЩ с Румъния.

Мачът САЩ - Англия, който завърши с равенство 1:1, бе предаван от тв канала Ей Би Си и испаноезичния "Унивижън" със седалище Маями.

Според "Нилсън" 68% от зрителите са били мъже. Футболът в САЩ е значително по-малко популярен от традиционните за страната американски футбол, бейзбол, баскетбол и хокей на лед. Финалът на Четиридесет и четвъртият супербоул (финал по американски футбол), спечелен от "Светците" от Ню Орлийнз, отбеляза рекорд за всички времена по гледаемост в САЩ. Мачът между "Светците" и Индианаполис Колтс е бил гледан от 106,5 млн. телевизионни зрители.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация