Kристиано: Искам да се взривя на Mондиала

08:30
Kристиано: Искам да се взривя на Mондиала
Най-скъпият футболист в света в момента Кристиано Роналдо (преминал за 94 млн. евро от Манчестър Юнaйтед в Реал Мадрид миналото лято) се готви да дебютира на Мондиала в ЮАР. Звездата не си поставя конкретни цели, няма намерение да си го мери с Лео Меси, но все пак се надява, че Португалия ще направи най-доброто световно в историята си. Неговият тим днес започва първенството с мач срещу Кот д Ивоар. Интервюто е на "О естадо до Сао Пауло", поместено в "7 дни спорт".

- Кристиано, в Бразилия не вярват на Кака заради лошия му сезон с Реал Мadrid. Справедливо ли е?

- Хората забравят миналото. Кака не нaправи добър сезон, защото беше контузен и трудно се адаптира в Испания. Но е голям играч. Имам привилегията да съм му съотборник и приятел - той е голям човек и голям играч. Вече е възстановен и ще направи голям Mондиал. Желая му го, както желая Бразилия да стигне далеч.

- Как виждате световното?

- Искам да се взривя, но не само веднъж, а постоянно. Но не искам да кажа, че ще стана голмайстор или играч №1 на турнира. Да се взривя значи да играя добре. Ще дам най-доброто от себе си, ще се опитам да съм най-добрият, но най-вече ще гледам да помогна на отбора да постигне целите си. Само заедно можем да направим нещо!

- Но вие нямате гол за Португалия от 15 месеца (8 мача). Не сте ли притеснен?

- Не мисля за това. Един приятел ми каза веднъж, че головете са като кетчупа - могат да закъснеят с излизането си, но когато излязат, излизат наведнъж. Аз работя по същия начин, както работех преди 5, 4, 3 години... Головете ще дойдат.

- Как се чувствате на старта на Мондиала?


- По-добре, отколкото преди 3-4 седмици, когато започна лагерът на Португалия. Работя добре, също както и останалите ми съотборници. Привиквам към топката "Джабулани".

- Какви са амбициите на Португалия? Какво очаквате?

- Готови сме да направим добро световно, кой знае, може би най-доброто в историята ни (досегашното най-добро представяне на Португалия е 3-о място в Англия през 1966 г.). Винаги мисля за най-доброто.

- Ще обещаете ли нещо?

- Нека да бъдем интелигентни, да сме наясно с турнира, в който ще участваме. Ако бием в първите си два мача (срещу Кот д\'Ивоар днес и Северна Корея), ще преминем групата. Оттам нататък, както казва добрият ми приятел Луис Фелипе Сколари (селекционер на Португалия на мондиал 2006, от вчера в Палмейрас), всичко може да се случи.

- Дидие Дрогба е със счупен лакът и е под въпрос за Кот д\'Ивоар. По-добре ли е за Португалия да го няма?


- Те няма да започнат с 10 човека, ако са без Дрогба. Той е страхотен играч, но предпочитам да се концентрирам върху нашите задачи.

- Какво мислите за много критикуваната "Джабулани"?

- Трудна топка, но вече й привиквам. Няма значение дали е лоша, хубава, или нищо не струва. Не трябва да я използваме за извинение, а да играем с нея.

- Патрис Евра се оплака от шума на вувузелите. Вие как го намирате?

- Само Евра се е оплакал?! (Смее се) Дразни, не ми харесва, на никой играч не му харесва, но трябва да я уважим. Публиката обича да вдига шум... Но за тези на терена е трудно.

- Лео Меси не се справи много добре срещу Нигерия.


- Не съм съгласен. Не гледах целия мач, а само една част, но той се справи много добре. Голям футболист, който ще се представи добре в ЮАР.

- Вие с него сте двете големи звезди на световното. Ще има ли битка помежду ви?


- За мен битка има само на ринга! Меси ми е другар по професия. Признавам го като играч. Всеки от нас трябва да даде най-доброто за своя национален отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Angel_Dust
16.06.2010 14:57

Тоя ибрикчия сигурно бълнува интервюта!!!
Бляяяяя! *erm*

ONE_OLD_STAR
15.06.2010 14:38

Барца фенче, уникална утрепко, ти пак говориш адските глупости... за оня джуджаляк ФеСИ му пуснаха 100 статии, защо не говореше така тогава? Сополче мръсно

nofx
15.06.2010 12:48

Barca_fen112 кои играч до сега каза че ше гледа да мързелува и да не играе??? а и ен говори така за кристиано щото за квазимодо се имаше 10 пъти повече статии..... всеки ден си правеха четки с марадона... буахахаха *lol* ше ги видим всички!

danman
15.06.2010 10:56

"няма намерение да си го мери с Лео Меси"
Интересно!Какво ли ще си мерят?Тези от Winner-а направо убиват днес.Сега четох следното заглавие"Минет разсейва вратаря на Англия".Тия изобщо гледат ли какво пишат? *lol*

StarExperience
15.06.2010 09:59

ей парсата кое много говори е боклук мръсен ?! Всеки играч казва , че иска да се представи много добре на Мондиала *angry* да е казал нещо срещу някой или да се е направил на голяма работа ?! Ей да ва е*а в мишките долни завистливи .....

Barca_fen112
15.06.2010 09:15

Познатата история ! Пак много говори и накрая лапа големия *lol*