ЦСКА стартира лятната си подготовка

13:35
ЦСКА стартира лятната си подготовка
Отборът на ЦСКА започна своята лятна подготовка на стадион "Българска армия" днес. За първи път новия треньор Павел Дочев изведе армейците в официална тренировка.

Новото лице в треньорския щаб е Кристиян Мури, който е кондиционен специалист и дълги години е работил с Дочев в Германия. В заниманието се включиха 25 футболисти, като единственото ново попълнение бе холандския нападател Грегори Нелсън. В групата бяха и юношите на клуба Мартин Дечев, Томи Костадинов, Атанас Зехиров и Александър Тонев. Нападателят Димитър Илиев, който бе преотстъпен в Миньор Перник, се завърна и ще се разчита на него.

На тренировката трябваше да присъстват Елиот Гранден и ганаецът Уилям Тиеро, но двамата ще закъснеят поради различни причини. На самата тренировка, която беше с топка, участие взеха всички състезатели с изключение на Александър Тонев, Коста Янев и Мишел Платини, които се подготвяха на облекчен режим.

Първият подготвителен лагер на "армейците" ще бъде от 21 юни до 27 юни и ще се проведе в Боровец. Там отборът на ЦСКА ще изиграе една контролна среща, която ще бъде в последния ден от лагера.

Втората част от подготвителния процес ще протече в Германия. Отборът заминава на 1 юли и ще се прибере на 15-и. В Германия червените ще изиграят шест контролни мача. Единственият потвърден противник до този момент е съставът на Арминия Билефелд. Спарингът е предвиден за 3 юли. След като приключат с лагера в чужбина, армейците се прибират обратно в София. В столицата червените ще продължат с тренировъчния процес на базата в Панчарево до началото на официалните мачове от новия сезон. Първият официален двубой на ЦСКА е от турнира Лига Европа и ще бъде на 29 юли.

Ето и групата на ЦСКА от 25 футболисти, които ще тренират с първия отбор:


Здравко Чавдаров, Иван Караджов, Божидар Стойчев, Йордан Минев, Апостол Попов, Павел Виданов, Костадин Стоянов,
Флорентин Петре, Коста Янев, Тодор Янчев, Николай Манчев, Маркиньос, Спас Делев, Дормушали Саидходжа, Мишел Платини, Руи Мигел, Борис Галчев, Димитър Илиев, Румен Трифонов, Атанас Зехиров, Александър Тонев, Мартин Дечев, Кристиян Велинов, Томи Костадинов, Грегори Нелсън

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация