Обмислят забрана за вувузелите на Световното

12:06
Обмислят забрана за вувузелите на Световното
Световното първенство по футбол в Южна Африка вече започна, но има нещо, което смущава всички запалянковци на планетата Земя. Нарича се вувузела и издава неприятен жужащ звук, който единствено се чува по време на мачовете в ЮАР.

Вувузелата е традиционен музикален инструмент в Южна Африка и се използва от местните фенове по време на футболните мачове на Мондиала, подобно на познатите ни тромби. Едновременното използване на Вувузелите, който могат да достигнат звук със сила над 130 децибела, създава ужасна и почти нетърпима обстановка на стадионите, като на практика лишава привържениците на играещите отбори от възможност за подкрепа на техните любимци. Освен това комуникацията между играчите, треньорите и съдиите е силно затруднена.

Изключително неприятно този инструмент се отразява и на милиардите телевизионни зрители по целия свят, които са принудени да търпят жуженето, изкачащо от техните телевизори и на практика намаляващо удоволствието от гледането на мачовете.

Заради това от големите телевизионни компании са поставили въпроса пред ръководството на ФИФА и от там обмислят забрана за вувузелите по време на мачовете. Дано от световната футболна централа имат милост към запалянковците по цялата Земя и въведат тази забрана!

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация