Словения поведе в Група С след \"невероятно зрелищен\" мач срещу Алжир

16:19
Словения поведе в Група С след \"невероятно зрелищен\" мач срещу Алжир
Словения надви Алжир с 1:0 в мач от Група С на Мондиал 2010. С този си успех възпитаниците на Матиаш Кек излязоха начело във временното класиране на групата, тъй като вчера Англия и САЩ не успяха да се победят.

Преди почивката двата тима не поемаха никакви рискове, играеха в бавно темпо, като наставниците бяха наситили средната зона, а нападателите оставаха изолирани.

Алжирците имаха леко превъзходство във владеенето на топката, но освен един мощен удар на Белхадж, отразен от Ханданович, те не успяха да измислят нещо, с което наистина да застрашат вратата на Словения.

В самия край на първата част Валтер Бирса стреля опасно от границата на наказателното поле, но Шаоши се справи и изби в корнер.

През второто полувреме двата тима продължиха с опитите си да приспят безпристрастния зрител.

В 58-а минута обаче, Рабах Саадане промени развоя на двубоя, пускайки като резерва нападателя Гезал. Футболистът на Сиена веднага си изкара един жълт картон, а след това при едно центриране към него, той си спря топката с ръка и логично получи второ официално предупреждение и остави своя тим с човек по-малко.

Дванадесет минути преди края наистина изненадващо, без чисто голово положение, Словения откри резултата. Бившият футболист на Уест Бромич Роберт Корен получи топката на около 22-23 метра от вратата и веднага отправи лек параболичен удар към вратата. Топката се тупна пред Шаоши и се оплете в мрежата - 1:0. Това попадение със сигурност може да даде материал за размисъл на Саадане дали не е по-добре в следващия мач на "пустинните лисици" на вратата да застане Раис Мболи.

Иначе до края на срещата не се случи нищо съществено и словенците, спокойно приели играта в своята половина, задържаха своята преднина и се поздравиха с първата си победа на световни финали.

Алжир - Словения 0:1

0:1 Корен 78-а мин

Алжир:
Шаоуши, Богуера, Белхадж, Яхия, Хелич, Лацен, Джебур, Матмур, Зиани, Йебда, Кадир

Словения:
Ханданович, Бреко, Сулер, Сезар, Корен, Бирса, Новакович, Йокич, Дедич, Кирм, Радосавлевич

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

go6etoo2
13.06.2010 21:53

мислите ли че на Словенците им пука дали мача е бил зрелищен те си взеха точките

kolio_vg
13.06.2010 16:49

Като цяло нивото на световното е много слабо до този момент,дано нататък стане по добро,защото ще се откажа да гледам заради мачове като този и Уругвай-Франция *smile*

flipicha
13.06.2010 16:44

Полша,щото и те са един отбор...по-добре ,че не се класираха

Dante_Shift
13.06.2010 16:34

Убийствен футбол!!! Толкова убийствен, че чак убиха всичко смислено в този спорт. Тотална дезориентация, никаква точност при пасовете, мудност, дълги безадресни подавания... бе изобщо да се чудиш, защо стана така, че Полша, Чехия и Русия не са на мястото на "скиорите", и как шампионите на Африка (мисля даже, че са два пъти подред) от Египет, не са на това светновно. След най-измисленият отбор на Гърция (които най-вероятно ще завършат групата, така както бе през 94-а), то тези двата също нямат никакво място на такъв форум! *angry*

BoBi_Levskara
13.06.2010 16:12

Шаоуши, сигурно е някой далечен роднина на Робърт Грийн. *joking*

StarExperience
13.06.2010 15:55

пълен ужас са и двата отбора *sick* яд ме е че тия глупави Словенци отстраниха Русия .... те явно и двата отбора виждат , че са до тук и нямат никаква амбиция *sad* Кореа вчера как играха макар и те да не бяха сочени за кой знае какви фаворити ама играха със страшно желание *smile*