Окука стана треньор на Еби и компания

13:46
Окука стана треньор на Еби и компания
Доскорошният старши треньор на Локомотив София Драгомир Окука не стоя дълго време без работа и вече има нов отбор, при това в по-силно първенство и с високи амбиции.

Окука беше назначен днес за старши треньор на гръцкия Кавала, заемайки мястото на уволнения холандец Аад де Мос.

Ръководството на клуба уволни Аад де Мос, тъй като спецът не успя да класира отбора за европейските клубни турнири. Това бе целта, поставена от амбициозния президент Макис Псомиадис, който привлече класни играчи като вратарите Желко Калач, Чарлс Итанджи, нападателят Еби Смоларек, бразилците Диого Ринкон и Денилсон, закупен за рекордна сума от Бетис преди години, както и черногорският бранител Само Павичевич.

След шестото място миналия сезон беше ясно, че Аад де Мос няма да остане повече треньор. Псомиадис, който не щади парите си в целта да види Кавала в Европа, направил опит да привлече за старши треньор Алесандро Костакурта, който обаче предпочел да остане в щаба на Милан.

Така втори вариант бил Драгомир Окука, работил в последните два сезона в Локомотив София. Договорът на сърбина е за две години, като първите му разговори с Псомиадис били за екипа, с който ще работи, както и за селекцията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация