В Левски затруднени от многото нападатели в тима

14:14
В Левски затруднени от многото нападатели в тима
Старши-треньорът на Левски Ясен Петров говори днес пред представителите на медиите на брифинг, организиран от клуба.

"Виктор Генев не е част от тренировъчния процес. Той е млад и перспективен футболист, но на този етап не попада в групата, която заминава за Правец. За него ще се търси най-доброто решение. На този етап не можем да вземем група от 40 човека, защото трудно ще проведем един качествен тренировъчен процес. За втория лагер ще има промени в групата, за да можем да избистрим състава за първия мач от квалификациите в Лига Европа и със сигурност ще заминем с по-малко футболисти", заяви Петров.

"Със сигурност ще имам затруднения да работя с толкова много централни нападатели, но всеки един от тях на първия подготвителен лагер трябва да положи изключително голямо старание. Сигурно и тази бройка от нападатели ще бъде редуцирана, да се надяваме, че един от тези петима ще свърши работа. Колкото до Майкъл Тевия, на него ще му бъде даден шанс, пък ще видим какво ще покаже. На всеки един от отбора ще му бъде даден шанс. Няма футболист, на когото аз да не вярвам", каза още Петров.

Той заяви, че е много доволен от резултатите на играчите в третия ден от началото на заниманията, като отличи Сашо Александров. По думите на треньора по-младите и нови играчи на Левски все още не се намират в добро състояние във физическо отношение, но подчерта, че не е обезпокоен.

"Изключително доволен съм от представянето на последната група и на част от играчите от първите две групи. Те показаха изключително добри показатели. Почти нямаше човек, който да е дал по-лоши показатели от предишните. Така че ние сме доволни от това, което показаха футболистите. Разбира се, все още има резерви към по-младите играчи и към новите", поясни Ясен Петров.


Той съобщи, че част от върналите се след преотстъпване играчи отново ще продължат развитието си в други отбори. "Предполагам, че ще бъдат преотстъпени на други отбори и ние няма да спрем да следим тяхното развитие. За доста от играчите ни има запитвания, но те ще бъдат пратени там с намерението да се върнат в основния състав. Всеки един може да дойде. Аз не мога да кажа в детайли какво представлява Петраш, но до колкото знам е един много дисциплиниран играч и на този етап би ни свършил работа, като се има предвид, че на този пост разполагаме само със Станчев", уточни Петров.

"Настроението в отбора е повече от добро. Само съжалявам, че някои от опитните играчи не успяха да участват във всички тренировки, защото бяха на треньорски курсове. От понеделник ще започнат повече натоварвания и ще наваксат. Но това не им попречи днес да дадат едни добри резултати", убеден е Петров.

"Да се надяваме, че новите бързо ще влязат в ритъм с изискванията. На едно от нещата, на които ще държа, е да се работи с много голямо настроение. Най-важното нещо е да си свършим работата добре и да работим с едно добро настроение", изтъкна Петров.


На лагера в Правец Левски няма да играе контрола, а ще се готви по предварително замисления план. Стана ясно, че Калин Щърков се възстановява от операция на херния, а Даниел Шмедин има контузия в коляното и заради това двамата тренират на облекчен режим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация