Националите на Южна Корея получиха заповед да ходят групово до тоалетната

09:45
Националите на Южна Корея получиха заповед да ходят групово до тоалетната
Южнокорейската футболна асоциация изготви списък с предупреждения и съвети към футболистите от националния отбор предвид зачестилите криминални инциденти на Световното първенство в ЮАР.

Списъкът се състои от шест пункта, които играчите трябва да спазват, за да не попаднат в опасна ситуация. Според един от тях южнокорейците не трябва в никакъв случай да посещават тоалетната поединично, а по двама или още по-добре - групово.

Така те ще могат да се защитят, ако станат обект на нападение с цел грабеж. На футболистите освен това се препоръчва да не ползват обществен транспорт и да не напускат пределите на Йоханесбург. Ако пък все пак се случи да бъдат нападнати, те трябва да дадат на престъпниците каквото искат, без да се опитват да оказват съпротива, тъй като в противен случай рискуват живота си. Заради криминогенната ситуация в ЮАР всички участници в световното са порядъчно обезпокоени. Двама гръцки футболисти вече олекнаха с 1500 долара, откраднати от хотелската им стая, а един репортер се прости с камерата си и оборудването към нея. Журналист от NBC бе пък нападнат в автомобила си, докато чакал на червен светофар, за щастие безуспешно. Ограбен бе и репортер на в-к "Кореа Таймс", на когото престъпниците отмъкнаха личните вещи от хотелската стая.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация