Набутват бивш играч на Ювентус в ЦСКА

11:15
Набутват бивш играч на Ювентус в ЦСКА
Мениджъри, близки до ЦСКА, са предложили на "червените" италианския халф Давиде Кимиенто, научи "7 дни спорт". В момента футболистът, който има записани мачове с екипа на Ювентус преди шест години, е свободен агент. През миналия сезон той играеше в швейцарския Люцерн, където помощник-треньор е Петър Александров.

Кимиенто е сред водещите играчи на този отбор, като със своите 11 гола в 24 мача помага на тима да се класира за Лига Европа. Договорът на италианеца с Люцерн изтече и със сигурност няма да бъде подновен заради високата заплата на халфа. До момента той е взимал по 40 000 евро на месец, а за да остане в клуба, е поискал увеличение, което моментално му е било отказано. Отделно той и агентите му настояли да получат и 500 000 евро при подписването на новия контракт.

Ясно е, че ЦСКА няма как да удовлетвори високите финансови условия на футболиста, а той не е готов на компромиси. Така "червените" ще се насочат към втория вариант за атакуващ халф, с който са започнати преговори. Той също е чужденец, но националността му се пази в тайна.

Давиде Кимиенто започва професионалната си кариера в Ювентус, като има 5 мача за "Старата госпожа". След това е пращан под наем последователно в Сиена, френския Льо Ман и швейцарския Йънг Бойс. От 2007 г. играе за Люцерн, за който има 88 мача и 24 гола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

joro_71
11.06.2010 12:17

Големи тайни братко голямо чудо с този отбор.Да не би сега да преговарят с играч на Барселона.Изобщо някой нов пръкна ли се или не.