Бивш шеф обвини Челси, че не залага на английски играчи

18:10
Бивш шеф обвини Челси, че не залага на английски играчи
Бившият собственик на Челси Кен Бейтс обвини "сините", че не привличат достатъчно английски играчи в състава си.

Бейтс, който в момента е президент на Лийдс Юнайтед, вярва, че Челси са най-добрият пример за тенденциите във Висшата лига да се залага на скъпи чуждестранни футболисти, вместо да се разчита на местни таланти.

През следващия сезон, отборите от английското и уелското първенство ще трябва да имат най-малко по осем играчи в съставите си, които са англичани, докато в по-долните дивизии цифрата ще е десет.

Бейтс, който продаде Челси на милиардера Роман Абрамович през 2003 година, подчерта, че тези правила са жизненоважни, за да не се превърнат английските футболисти в изчезващ вид.

"Някъде прочетох, че Висшата лига е изпратила 172 играчи от различни националности на Световното първенство и очевидно това подтиска развитието на местните играчи", заяви Бейтс пред "Йоркшир Рейдио".

"Показателно е, че от 2003 година Челси не са привлекли нито един англичанин в основния си състав, а подобни ситуации се виждат и при други отбори. Ще има лимит за чуждестранните играчи. Това е идея на Висшата Лига, както и на Футболната лига, които се опитват да окуражат развитието на младите английски играчи и да им дадат по-добър шанс", добави той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация