Трагедия с британски туристи в ЮАР ден преди старта на Световното

16:02
Трагедия с британски туристи в ЮАР ден преди старта на Световното
Автобус, превозващ британски туристи, катастрофира по планински път в североизточната част на Южна Африка, като при инцидента смъртта си са намерили две 19-годишни момичета, а освен това има 21 ранени души.

Инцидентът се случва само ден преди започването на Световното първенство по футбол, което за първи път се провежда в Африка.

Туристите изглежда не са били в Южна Африка заради футболния турнир, след като стана ясно, че са си резервирали самолетни билети за вторник, съобщи говорителят на полицията Леонард Шлати.

"Автобусът се е преобърнал на един от завоите на пътя", заяви той пред "Ройтерс".

"Има един човек в критично състояние, останалите би трябвало да са добре", добави Шлати. Пътникът в критично състояние е откаран от линейка в болницата в град Нелспруйт, който е домакин на мачове от Мондиала и се намира на 400 километра от Йоханесбург. Катастрофата се е случила около 10:30 часа българско време, близо до град Барбъртън. Пътищата в Южна Африка, особено тези в планинските райони около североизточната граници, често стават сцени на катастрофи.

Организаторите на Мондиала пък определиха транспорта като едно от най-големите предизвикателства за провеждането на турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация