ЦСКА и държавата се разбраха, \"червените\" ще строят новия стадион

14:38
ЦСКА и държавата се разбраха, \"червените\" ще строят новия стадион
Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков разкри, че днес сутринта е разговарял със спортния министър Свилен Нейков и е била постигната договорка за изграждането на новия стадион на "червените".

Живков бе запитан дали е истина, че от щаба на "червените" все още не са изпратили проекта за новия стадион на спортния министър, а той отговори:

"Днес сутринта имах среща с господин Нейков. Запознах го с детайлите, като и двете страни проявиха разбиране. Постигнахме договорка и се надявам да получим разрешение за строежа".

"Убедени сме, че за разлика от предишните ръководства, ще успеем да осъществим плана си за нов стадион. Искаме да защитим и инвеститорите, с които водим преговори.

Категорично мога да кажа, че разчитаме само на чуждестранни инвестиции", продължи "червеният" шеф.

Живков бе запитан и за критиките от страна на архитекта на София Петър Диков, който не е съгласен с плана за новия стадион на мястото на "Българска армия", като остави отговора на съветника си от "София Билд" Мартин Атанасов.

"Според градоустройствения план, територията на стадиона се води като "спортни атракции", а не като парк. Имахме предложение да изградим стадиона в други населени квартали, но мисля, че сме длъжни пред феновете на ЦСКА да запазим дома на отбора на същото място. Ще трябва много основателна причина, за да бъде изграден другаде стадиона, а ако това наистина се случи, ще има проблем с трафика и придвижването. Тази територия е като храм за ЦСКА и стадиона не трябва да се мести", сподели Атанасов.

Освен това, той категорично опроверга и мненията, че новото съоръжение ще прилича на мол.

"Не строим мол, това е свободно тълкуване на плана, който пуснахме в официалния сайт на клуба", продължи той.

Венци Живков пък завърши, заявявайки: "При строителството на новия стадион, няма да напуснем и с десет сантиметра сегашната територия на ЦСКА. Дори и с един сантиметър".

С тези си думи Живков увери всички, че парка около стадиона ще си остане непокътнат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vladura307
11.06.2010 11:02

Няма значения на Левски ли ще е или на Цска важно е България да се развива може някой ден и ние да сме домакин на световното. *smile* надявам се да го доживея *beer*

celtic
11.06.2010 10:23

Докато не видя да се строи нищо не вярвам....а този Живков е един лъжец..спомнете си как говореше че Андоне е си е в ЦСКА няма да си ходи и тнт....а човека си беше заминал отдавна... *lol*

mkr
11.06.2010 09:23

ако всички коментари на левскари са като на RoSKo0o0,обещавам да не пиша глупости за сините фенове.

RoSKo0o0
10.06.2010 22:35

Отново ще се повторя. Фен съм на Левски, но правя голямо евала на ЦСКА за тази инициатива и по всичко изглежда, че тя ще започне. Ако успеят да реализираст своят проект ми е много интересно "заклетите" левскарчета с какъв стадион ще се "дървят"? Хайде успех ЦСКА и не бъдете "крайни" фенове и не се излагайте *smile*

Schumacher1
10.06.2010 21:35

абе сега всички ТЕЛЕТА завиждат че ЦСКА ще прави нов стадион *lol*

Kalinho
10.06.2010 21:34

абе чорбета толкова ли сте прости или се правите. Вижте реално на нещата от къде ще вземат пари за нов стадион те дълговете не могат да си върнат, нов стадион ще ми строят. Чуждестранни инвеститори казват, а те в период на криза за какво да инвестират милиони - как ще си ги избият, лесно след 20 години там ще има МОЛ и спомен за стадион, както и за отбор, поредната стъпка към загробването на цска, след ерата томов тия може и наистина да успеят

Iv3rs0n
10.06.2010 21:13

Въръл Левскар съм но бих се радвал ако си направят нов стадион но само при едно условие да не се докосва парка !!!

mkr
10.06.2010 18:30

Тъпи ГОВЕДА,как не ви е срам.С ЧЕРВЕНА КРЪВ сте всички,а сте морено сини от злоба и завист. *lol* *lol*

joro_71
10.06.2010 17:02

Пак ще си направят кочинка на гърба на народа.Нямат срама.Вари го печи го-прасето си е прасе,но като че ли печено е по-добре.

nasran_chorbar
10.06.2010 15:30

Може, ама с език, щото за друго не ставаш. Бегай да го ядеш ,тъп.

nasran_chorbar
10.06.2010 15:01

цска и Държавата се в разбирателство и синхрон още от скапаната 48-ма година.