Арестуваха разбойниците, тарашили журналисти в ЮАР

14:06
Арестуваха разбойниците, тарашили журналисти в ЮАР
Южноафриканската полиция обяви, че е арестувала трима заподозрени за вчерашния грабеж в хотела, в който бяха отседнали португалски и испански журналисти, акредитирани за Световното първенство.

Крадците, които имали най-малко един пистолет, преминали незабелязано през две стаи на хотела, докато журналистите спели.

След това, те се натъкнали в третата стая на португалския фоторепортер, съобщиха от полицията, цитирайки думи на жертвата.

Фотографът Антонио Симоеш е бил събуден от крадците и бил държан на мушка за няколко минути, докато те взели неговия апарат, пари в брой и кредитните му карти.

От полицията съобщиха днес в изявление, че са върнали някои от откраднатите вещи на двамата португалски и един испански журналисти. Междувременно стана ясно, че китайски журналисти са били ограбени, докато мъж с пистолет ги заплашил.

Тримата китайци били в страната само няколко часа и били на път към стадиона в Совето. Те отбили в страни, когато въоръжен мъж се приближил към тях и откраднал оборудване от колата им, съобщиха от китайското посолство в африканската страна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация