Създадоха отбор за играчи без договор

16:37
Създадоха отбор за играчи без договор
Днес в Пресклуб "България" Асоциацията на професионалните футболисти, Българският футболен съюз и Професионалната футболна лига представиха нов съвместен проект "Отбор за играчи без договор".

 Моделът е взаимстван от Холандия, Англия и Словения. Идеята е да бъде сформиран отбор от 22-ма - 25-има професионални футболисти, които по някаква причина са останали без договор и си търсят клуб, за да продължат състезателната си кариера. Авторите на проекта от 3-те организации осигуряват на безработните двуседмичен лагер в Елин Пелин на пълна издръжка с редовни тренировки от квалифициран специалист. Стойността на проекта е между 35 000 и 40 000 лв.

Предвиждат се два контролни мача срещу родни отбори и още два срещу гръцки и румънски отбор. През това време футболистите ще бъдат наблюдавани от различни скаути и одобрените могат да получат оферта за нова работа. Останалите ще продължат да си търсят късмета по друг начин, тъй като отборът ще се разпусне след определения срок от 14 дни.

Лагерът ще започне в края на този месец, до средата на юни е открита процедура за кандидатстване чрез сайта на Асоциацията. Условията, на които трябва да отговаря всеки от подалите документи, са членство в Асоциацията, необвързаност с футболен агент, както и стаж в професионалния футбол без ангажимент към работодател в момента.

Предполага се, че желаещите ще са доста повече отколкото са местата, тъй като отборите в "Б" групите бяха намалени от 32 на 24 и поради това доста футболисти са свободни играчи. При селекцията на най-достойните треньорът на отбора от безработните играчи ще има решаващата дума. Неговото име все още не е известно, тъй като един вече се е отказал вчера, след като е подписал договор за постоянна работа, поясни генералният секретар на Асоциацията на професионалните футболисти Георги Бойчев. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация