Световното предизвиква рекордни залози

09:00
Световното предизвиква рекордни залози
Дали икономиката на ЮАР ще живне от световните финали, не е ясно, но големите британски букмейкъри очакват рекорден оборот от Мондиала. Прогнозите са, че първенството в Южна Африка ще се превърне в най-голямото събитие в историята на спортните залози във Великобритания.

"Световната купа ще счупи всички рекорди в хазартния бизнес и ще стане първото спортно събитие в историята с оборот от залози от над 1 милиард паунда (над 1,2 млрд. евро)", категоричен е Греъм Шарп от "Уилям Хил", цитиран от "7 дни спорт".

Прогнозата му касае само британските букмейкъри. Предишното първенство през 2006 г. се оказа най-доходоносното за големите къщи за залози на Острова - с почти един милиард паунда оборот.

"Най-сдържаната ни прогноза за ЮАР е прекрачване на границата от един милиард, но накрая оборотът може да се окаже много по-голям", добавя Шарп.

"Уилям Хил" и всички британски букмейкъри ще имат умопомрачителни печалби, ако Англия стигне колкото се може по-напред, а накрая загуби. В противен случай ще им се наложи да изплащат големи печалби на клиентите си.

"За нас е изгодно да победи всеки друг, но не и Англия", усмихва се Шарп.

Патриотично настроените играчи на Острова пълнят касите на букмейкърите, като залагат за титла на тима на Капело (при коефициенти около 8,50). Англия е четвърти фаворит след Испания, Бразилия и Аржентина. Колкото по-напред стигне тимът на "Трите лъва", толкова повече пари ще залагат феновете за него. Ако на финала Англия падне, тогава джакпотът ще е за букмейкърите.

От "Уилям Хил" разказаха за играч, който пристигнал в Лондон само за да заложи 85 000 щатски долара за комбинация класиране/отпадане на 6 отбора. Шотландец пък заложил по телефона 10 000 паунда за световна титла на Италия при коефициент 17,00. Трети клиент на "Уилям Хил" сложил 8824 паунда за дубъл на Бразилия - титли тази година и през 2014 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

joro_71
09.06.2010 09:59

Греъм Шарп може да спи спокойно.Едва ли този наивен отбор,който както винаги тръгва с голямата кошница,ще стигне дори и до четвъртфинал.