Берое не иска новия инвеститор

11:30
Берое не иска новия инвеститор
Напрежението около Берое нараства непрекъснато, след като турският бизнесмен Фейзи Илханлъ отправи официална оферта за закупуването на контролния пакет акции в клуба. Членовете на клуба на ветераните, който е фактическият собственик на клуба, като притежава 99,9% от акциите, са гласували 6 срещу 5 против офертата на турския бизнесмен. Все пак това не е окончателно решение и предстои нова среща, на която ще присъстват и хора от общината, съобщава "Меридиан мач".

Освен към Берое, Илханлъ има амбиции и да развива текстилен бизнес в града на липите. Стана ясно също, че Илханлъ е изразил готовност да се срещне с кмета на Стара Загора проф. Светлин Танчев, за да презентира пред него своята визия за бъдещето на Берое.

Междувременно фракцията Rakia Power Beroe се обяви против прехвърлянето на акциите на турския инвеститор. "Ние, част от организираните привърженици на Берое, които активно подкрепяме отбора на всеки мач, се обявяваме твърдо против възможността ПФК " Берое - Стара Загора" АД да бъде собственост на турски граждани или фирми. Настоящата декларация няма за цел да дискриминира хората по националност или етнос. Не сме против турските граждани, но считаме, че предвид историята на града ни е недопустимо Берое като символ на Стара Загора да бъде турска собственост", се казва в декларацията на привържениците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация