Кишишев: А защо да не играя в Левски?

11:21
Кишишев: А защо да не играя в Левски?
Единственият футболист вдигнал три пъти титлата с Литекс - Радостин Кишишев, си тръгна вчера от клуба, след като ръководството не поднови договора на доскорошния национал. Тази, не съвсем очаквана раздяла, бе причината "Меридиан мач" да потърси Тинката за интервю.

- Радостине, преди 3 седмици празнувахте титла с Литекс, а сега се разделяте...

- Аз лично имах желание да остана, но явно не попадам в плановете на треньора. Може би съм прекалено възрастен. Не съм от хората, които се натягат или се напасват, нормално е в тази ситуация да си стиснем ръцете и да се разделим.

- През миналия сезон всичко изглеждаше ОК, не остаряхте ли много внезапно?

- Всеки треньор си има виждане по въпроса. Да не забравяме, че последните 7 мача не играх, така че нещата са отивали натам.

- Доколко зад тази раздяла стои треньорът или решението е взето на по-високо ниво?

- Това не мога да го знам.

- Какво си казахте на срещата с Червенков?

- Всъщност среща нямаше. Разговарях с Червенков по телефона. Разговорът беше 1-2 минутки, нямаше какво толкова да се обясняваме.

- Може би раздялата е продиктувана и от слуховете, че именно вие сте следващият треньор на Литекс.

- Не мога да разбера защо именно моето име непрекъснато се свързваше с треньорски пост в Литекс. Ето, и за Червенков непрекъснато се пишеше, че ще бъде сменен, а той остана. Нещата понякога изглеждат едни, а накрая се оказват съвсем други.

- Може съмненията да са тръгнали от факта, че в момента карате треньорски курс. Нали ви открих точно 5 минути след края на лекцията?

- Това, че карам треньорски курс не означава, че с треньорството са свързани бъдещите ми планове. Напротив, смятам да играя футбол поне 2 години, и то на достатъчно високо ниво. Миналата година бях и в националния отбор и имам самочувствието, че бях един от най-добрите.

- Тоест, въпреки раздялата с Литекс, имате надежда да бъдете повикан в националния отбор.

- Да, разбира се. Въпросът е как ще се представям в новия си клуб.

- Нека се върнем на сезона на Литекс. Доколко треньорската смяна на Стоилов с Червенков промени нещата? Не остана ли всъщност малко подценена работата на новия треньор?

- Червенков е голям специалист. Пое отбора в много труден момент след отпадането от БАТЕ и щом станахме шампиони, значи си е свършил работата. Въпросът е дали резултатът трябва да е единствената цел.

- Дискусиите в последния месец бяха насочени основно натам, дали Червенков е подходящият треньор за атака на Шампионската лига. Какво е вашето мнение?


- Ситуацията е много деликатна. Шампионската лига чука на вратата и няма време за смяна на треньора. От една страна, Червенков се е адаптирал към играчите, от друга, те са свикнали с него. Ще е много жалко да се изпусне такъв уникален шанс за пробив в групите. Аз ще стискам палци Литекс да се класира.

- С какви чувства се разделяте с Литекс?

- Спечелих три титли и няма как да напускам с лошо. При последния си престой станах веднъж шампион и спечелих купата, което означава, че съм изпълнил мисията си. Благодарен съм и на президента Гриша Ганчев, на хората от ръководството и на треньорите.

- Каква е следващата ви крачка?

- Не съм мислил, все пак допреди няколко часа се чувствах играч на Литекс и не беше коректно да преговарям. Може да продължа в България, може и в чужбина, макар че предпочитам първото, за да съм близо до семейството. Сигурно е само, че ще ме вземе отбор, който добре знае, че бизнес от мен няма да прави.

- Да си представим хипотетично, че получите предложение от Левски.

- Защо да не приема такова предложение? Аз към Левски нямам лошо отношение, просто ситуацията беше такава, че Литекс винаги се бореше с Левски за титлата и се създаде едно такова впечатление. Иначе желанието ми е да завърша кариерата си в Черноморец, там, където започнах.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManUtdTillidie
08.06.2010 23:39

"да нахлуем в сектор Г за да няма повече свине" ! *lol* *lol* Бегай бе , ние поне си плащаме заплатите навреме не като мизерниците Ц(*ка Истанбул.

drummer
08.06.2010 22:08

Защо не? Тинката напълно отговаря, на строгите изискванията на ФК Подуяне. Дълъг трудов стаж по специалноста, и преклонна...възраст?! *lol*