Феномена от Балчик

13:50
Феномена от Балчик
54 деца в България носят името на голмайстор №1 на Световните първенства по футбол за всички времена – Роналдо. На името на легендарния бразилец, който има 15 гола в сметката си от последните 4 шампионата на планетата, е кръстено и 11-годишно момче от Балчик, съобщава varnautre.bg.

През 1998 г. фамилията му е била впечатлена от играта на футболиста на Мондиала във Франция. Година по-късно те кръщават детето си Роналдо. Главният виновник малчуганът да се казва така е бабата Галя Асенова.

"Мъжът ми много гледаше мачове тогава и аз винаги бях залепена до него пред телевизора. Много харесах Роналдо от Бразилия. Ама много го пазеха във Франция, за да не вкарва голове. На следващата година – на 26 ноември 1999 г., на сина и снахата им се роди момченце. Казах им да го кръстят Роналдо – като футболиста от световното, и те ме послушаха", разказва баба Галя.

Трите имена на момчето са Роналдо Звезделинов Огнянов. Завършило е 4 клас в СОУ "Христо Ботев" (Балчик). За първи път застава пред медия и казва, че името го е направило едно от най-популярните деца в училище, но признава, че не обича футбола и е далеч от този спорт.

"Обичам да играя на лимки. Много обичам животните, но нашите не ми позволяват да ги гледам в двора ни", споделя детето. В момента то има проблем със зрението с едното си око. На 5-годишна възраст Роналдо си играл със свой приятел и се опитвали да отрежат въже. След миг невнимание нож се забива в окото му и в момента е с 65 процента зрение.

При едно от прибиранията си у дома бабата на детето купила на внука си шапка на Бразилия с надпис "Ronaldo". Момчето с гордост я носило винаги, когато е излизало да играе. Когато го питали как се казва, той само посочвал към шапката и казвал: "Тук пише".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Omen
12.06.2010 06:34

Да си крастят детото Шваинщаигер или Шкартел другия път