Батков приготви половин милион евро за селекция

10:09
Батков приготви половин милион евро за селекция
Тодор Батков извади 500 000 евро за селекцията на Левски, пише "Труд".

Отборът се събира за лятна подготовка в сряда, а до вторник подписи трябва да има с петима или шестима.

Първи сключи договор Калин Щърков (Чавдар Етрополе). Принципно споразумение има с Гара Дембеле от Локомотив Пловдив, Атанас Борносузов (Черно море), Иво Иванов (Берое).

"Сините" представиха оферта и за Иван Бандаловски (Локомотив София). След наем в Локомотив Мездра) се завръща Исмаил Иса. Младият нападател ще е втори избор за атаката след французина Дембеле.

Възможно е да се появят още един-двама нови футболисти от "железничарите" от Пловдив или София, или от Пирин. Нататък, до затваряне на пазара, ще се привличат нови само ако бъдат продаден някой.

Предстои уточняване на бъдещето на петима ветерани, като е възможно всички да останат за следващия сезон.

Милионът в левове от Батков, заделен в трудните времена, осигурява трансферни суми, мениджърски проценти и траншовете за подписа на играчите. Така явно не се оправдават прогнозите, че Левски ще залага само на свободни агенти. Най-сериозни са сумите за Дембеле и Иванов – шестцифрени в евро.

Тодор Батков обяви на "Герена" и че се е отказал от намерението да продава клуба.

Адвокатът бе оповестил цена от 15 милиона евро за Левски преди два месеца. Купувачи обаче така и не се намериха. С извадените пари за селекця и с декларираното нежелание за раздяла обаче сега Батков продължава ангажимента си.

Разбира се, ако някой предложи 20-30 милиона евро за Левски, собственикът едва ли ще откаже, но подобна история звучи нереално. А и явно, действията на адвоката, показват рязко промяна на курса на желанията му към оставане начело на клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация