Капело обясни защо не е повикал Уолкът

15:57
Капело обясни защо не е повикал Уолкът
Селекционерът на Англия Фабио Капело заяви, че причината да не повика Тио Уолкът в състава на "трите лъва" за предстоящия Мондиал е спадът на формата на крилото след контузията му в рамото.

Английският треньор говори за първи път пред медиите, откакто съобщи състава за Световното първенство.

Той призна, че му е било много трудно да избере точно кои 23 футболисти да пътуват за Южна Африка. Един от хората, които останаха извън сметките на Капело бе именно крилото на Арсенал Тио Уолкът.

Халфът взе участие и в двете контроли на англичаните срещу Мексико и Япония и въпреки, че не впечатли особено с изявите си, се очакваше да попадне в състава за Мондиала.

Капело обаче е мислил дълго върху решението да остави Уолкът извън групата, но контузията в рамото на фланговия играч е изиграла ключова роля за това халфът да не играе на предстоящото Световно първенство.

"Това беше наистина много трудно решение", заяви Капело, цитиран от "Sky Sports".

"Знам, че Тио бе много важен в квалификационните ни мачове. След операцията на рамото си обаче той не игра редовно. Не беше същият играч. Надявам се, че той ще се възстанови и ще бъде на линия за следващите квалификации - за Евро 2012. Беше ми трудно да взема това решение, но трябваше да избера най-добрите играчи", добави английският селекционер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация