Гонзо изригна: Левски тръгна надолу при Сираков

10:39
Гонзо изригна: Левски тръгна надолу при Сираков
Интервюто на Наско Сираков сряда вечер разбуни духовете в Левски. Според него клубът в този си вид е без бъдеще, на ръководството му текат последните дни, а сините няма да станат шампиони. Вчера в Левски бе организирано интервю по този повод с мениджъра на клуба Георги Иванов-Гонзо. Ето какво заяви той по повод обвиненията на Наско и ситуацията в Левски.

- Каква е ситуацията в момента в Левски в момента? Какви са проблемите? Такива ли са, каквито Сираков ги обяви?


- Уверявам хората, че разрухата в Левски е лично мнение на определени специалисти, милеещи за клуба. И въпреки тежките икономически условия в Европа и България клубът има ясна визия за развитието си. Колкото до комети и орбити, само да кажа на г-н Сираков, че около Герена има и други планети, и то не по-малки от него - Сашо Костов, Кирил Ивков, Стефан Аджов... хайде, да не намесваме и името на Гунди. Това ми звучи малко като грандоманско изказване, но това си е лично негово мнение.

- В Левски има много футболисти над 30 години. Селекцията се очертава с няколко имена на футболисти, които са наистина над тази възраст?


- По принцип опитните футболисти са тези, които дават стимул, импулс на младите. Но в Левски гръбнакът се гради около младите - това са Дарко, Жо, Миро Антонов, Лъчо Балтанов, Данчо Милиев, Шакиб Бензукан, Стефан Станчев. Сега взимаме от юношите Шмедин и Сашко Киров, връщаме Иса. Трансферите, които правим, са повечето на футболисти около 24 години. Така че бъдещето и плановете, които Сираков чертае, са малко изкривени през неговата призма. Аз съжалявам, че и аз като станах директор, не обявих план 2020 г., за да имам някакъв кредит, който да гоня. Да не забравяме, че в онзи "План 2007" имаше осем човека на възраст около 30 г. Единствените млади бяха Валери Домовчийски, Живко Миланов и Ричард.

- Спомена се и детско-юношеската школа. Толкова ли е зле положението в нея?

- Аз мисля, че в школата се работи напълно професионално. Най-важното са не, както Сираков споменава, резултатите, а да се научат да играят правилно. Когато той говори за ДЮШ, нека да не забравяме, че едни от най-големите таланти в школата по тяхно време Бандаловски, Ивелин Попов, Пламен Николов бяха изпуснати точно когато Левски беше под негово ръководство.

- Беше споменато, че, общо взето, трансферите в последно време са провал за Левски. Към 20 провала в Левски при трансферирането на футболисти от клуба и към клуба?

- Аз ако трябва да споменавам трансферите, които са провал, добре.
Георги Бачев за милион и половина долара не е ли провал?
Чиликов беше купен за два и половина милиона марки и продаден за 400 хил. евро. Това не е ли също провал? Нешко Милованович, Савич, Зимунич... Хайде да не ги споменавам всичките, че няма да ми стигне времето. И ще стигнем до един Жеан Карлош, чиито голове за една година се броят на пръстите на едната ми ръка. Ако това не е провал, за 900 хил. евро да купиш футболист и той да вкара три гола, здраве му кажи.

- Мислите ли, че и вие имате грешки?

- Сигурно и аз имам грешки. Нормално е, аз никога не съм бягал от критиката. Въпросът е човек да си ги признава. Докато в интервюто на Сираков аз не видях той да си признава грешките. Да не забравяме, че в последната година с 3 млн. и 200 хил. евро селекция Левски завърши с 16 точки зад ЦСКА. И още тогава този отбор беше тръгнал надолу!

- Лесно ли е да ръководиш Левски, когато е на 14-15 т. от ЦСКА? И да го поемеш като треньор, не само като спортен директор, а от теб да се искат чудеса? Обещавали ли сте такива чудеса, че Левски ще стане шампион и ще изиграе 15 мача поред, без да загуби нито точка?

- Нормално е аз да искам да бием 15 мача. Но това дали ще стане, зависи от много неща. Реално ние още в деветия кръг вече изоставахме от ЦСКА с толкова много точки, че беше борба със зъби и нокти да стигнем до Лига Европа. Много е трудно да наваксаш в България 14 или 15 точки разлика, каквато беше с ЦСКА. Радващото е, че постигнахме това, което си бяхме поставили накрая за цел, защото шампионската титла беше много далеч от нас.

- Публиката обикновено е критерий. Сираков използва и този пример, че сега няма публика на стадион "Георги Аспарухов". Защо се отдръпнаха зрителите и защо са разделени?

- Защо е разделена, не мога да отговоря. Но публиката на Левски винаги е подкрепяла отбора и през тази една година, от когато съм директор, тези хора са ни подкрепяли. Независимо че нещата са били тежки за нас и те са давали всичко от себе си отборът да върви. Лично аз не съм чувал злобни коментари или освирквания.

- Сираков ви обвини, че не сте се справили с Рабех. При него нямало как да се случи това?


- Рабех беше проблемен футболист още в момента, в който е дошъл. Сигурно не си мислите, че Рабех е дошъл в България и се е научил тук да пие алкохол. На първото провинение му простихме, а при второто Рабех беше изгонен лично от мен
Така че за дисциплина, за ред хората трябва да бъдат спокойни - в Левски всичко е перфектно.

- Един от конкретните въпроси беше, че не е сериозно по такъв начин да се избира треньор на Левски. По какъв начин беше избран Ясен Петров?


- Вижте, аз исках първо да е българин. С чужденеца се губи прекият контакт с футболиста. Прегледал съм всички треньори, които са в България. Преди да подпишем, с Ясен съм имал четири разговора. Нормално е да се поинтересувам и от други хора, защото не съм работил с Ясен Петров. Но визията и развитието, които той ми е предложил, ме задоволяват.

- Със сигурност не е приятно да влизат в единоборства две живи легенди като Наско Сираков и Георги Иванов. Кой има сметка от всичкото това?

- Никой няма сметка от това нещо. Аз лично винаги съм казвал, че уважавам Наско Сираков и като човек, и като ръководител, като човек, от когото съм научил страшно много неща. Защото 10 г. съм се учил от него и малко ми е странно това, което той направи. Но аз трябва да отговоря като спортен директор на Левски. След като той напада клуба, моята работа е да защитавам интересите на този клуб. Много ми е неприятен разговорът, който в момента водим. Може би
Наско има някаква обида от предишните му тръгвания от Левски. Лично аз никога не съм таил лоши чувства към Сираков и той за мен е бил човек, от когото може много да се научи.

- Хората остават с впечатлението, че има някакво противоборство по върховете на Левски, кой да води бащина дружина?

- Ние се чувахме в началото, връзката ни прекъсна, след като се получи Казанската афера. Тогава казах, че Левски трябва да има един директор, който да взима решенията. Може би тогава ни се развалиха отношенията. По-скоро той към мен, аз към него - не.

- Той казва, че в момента феновете на Левски са много лъгани и продължават да бъдат лъгани?

- Който ме познава мен, знае, че аз съм честен човек и няма да излъжа нещо. Може би има предвид големите очаквания на феновете. Нормално, всички ние сме разочаровани от сезона, който имахме тази година. Но винаги има такива сезони, след това отборът става по-силен.

- Една от идеите на Сираков е, че Левски не е могъл да си намери лидер в последно време?

- Точно оттам дойде проблемът на Левски 2008 г., когато отборът тръгна да върви назад и нямаше кой да го издърпа от тези футболисти. Затова те бяха после продадени и думите на Сираков си ги спомням до ден-днешен, че тези хора са стигнали тавана си и потенциала, който имат.

- Много от феновете казват, чe Георги Иванов е използван от собственика Тодор Батков.


- Аз не се притеснявам, че утре ще си тръгна от Левски защото, когато човек се труди, рано или късно той ще успее. Дали ще се смени собственикът, дали аз ще остана в Левски - мен тези работи не ме притесняват. Винаги съм казвал, че много хора, които са бивши треньори и началници или бивши футболисти, са от Левски само когато получават заплата. А трябва да бъдеш от Левски независимо дали работиш в клуба, или не. За мен Левски е религия и начин на живот.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fitnes_mania8
04.06.2010 21:52

А Сираков какво се прави на интересен... Мъри изведе Левски до Четвърт финала в УЕФА ... сега вече като няма такъв отбор и Кой съм аз... не си в Левски Наско не говори за отбора който те направи това което си *wink* *wonder*

Ajax1981
04.06.2010 11:53

То на Гонзо и Мъди все някой преди това им е виновен.Той нали сега е там да тръгне отбора нагоре.

Kalinho
04.06.2010 11:22

абе Гонзо почва все повече да ме дразни. Прецаква отбора супер много а и е взел да лъже супер нагло.