Безпаричие провали силната селекция на Локо Мездра

13:31
Безпаричие провали силната селекция на Локо Мездра
С нищо добро няма да запомни втория си сезон в "А" група отборът на Локомотив Мездра. За разлика от миналата година, когато мездренци завършиха на осмо място, през тази тимът не успя да запази мястото си и изпадна от елита. Въпреки че до последния кръг отборът водеше битка за оцеляване с тимовете на Сливен и Локо Пд) мездренци не издържаха и от есента ще играят в "Б" група. Затова, разбира се, в отбора не могат да се сърдят на никой, освен на себе си. За слабото представяне вина носят както ръководството, така и спортно-техническият щаб и футболистите. Целият сезон за "железничарите" бе съпътстван от финансови проблеми, футболистите не вземаха редовно заплати и това логично се отрази както на самочувствието им, така и на желанието им за игра. Въпреки че в отбора бяха събрани играчи с опит в "А" група и сериозен потенциал, през по-голямата част от мачовете те не успяха да го покажат. Така проблемите в клуба доведоха до това мездренци да изпаднат с отбор, който при нормални условия можеше да се намира и в първата половина на класирането. Проблемите в клуба доведоха и до голямо текучество в отбора. След като през миналото лято Локо Мездра започна с почти нов отбор и нов треньор - Воин Войнов, през зимата отново редица футболисти напуснаха - вратарят Христо Иванов, защитникът Милчо Макенджиев, чужденците Даниел Моралес, Марко Тулио и Майкъл Тевия. Въпреки многото напуснали шефът Георги Бачев отново успя да направи силна селекция като привлече редица качествени играчи - вратарят Йордан Господинов, защитниците Кирил Джоров и Мартин Кавдански, халфовете Мартин Керчев и Милан Коприваров, както и преотстъпените от Левски Боян Табаков, Борислав Балджийски и Александър Киров. Повечето от тях обаче дали заради проблемите, дали поради други причини, не показаха пълния си потенциал и голямо желание за игра. Тимът бе съпътстван и от редица скандали през сезона. Някои резултати в мачовете на Локо Мездра породиха и редица съмнения относно феърплея в тях.

В началото на есента бе отчайващо за тима, който стартира с пет загуби в двубоите си с лидерите в елита. Две от тях и с разгромното 0:5 срещу Литекс и Черноморец. Въпреки лошото начало отборът успя да се вдигне и постигна четири победи. На два пъти "железничарите" спечелиха с по 4:0 срещу Спортист и Пирин. До края на есента обаче отборът отново се върна в посредствеността. В Мездра "железничарите" не успяха да победят дори италианската команда на Ботев Пловдив, след като завършиха наравно 2:2 и загубиха от Монтана с 0:2.

През пролетния полусезон Локо Мездра показа друг парадокс - след като игра добре срещу грандовете, а срещу отборите от втората половина на таблицата се представи трагично. Мездренци спечелиха цели четири точки в двубоите си с Левски и ЦСКА. Срещата с "армейците" бе белязана с един от най-големите скандали в "А" група.  Футболистите на Локо (Мз) поведоха с 1:0 с гол на Исмаил Иса в 65-ата минута, след което срещата бе прекратена, тъй като част от феновете на ЦСКА нахлуха на терена. Така след мача бе присъдена служебна победа за Локо Мездра. В мача с Левски мнозина очакваха "железничарите" да подарят трите точки на "сините". Скептиците обаче бяха опровергани и двубоят завърши наравно 1:1, с което мездренци бяха на път да спрат Левски за Европа. Така тимът от Мездра се превърна в трън в очите и за "сини", и за "червени". В края на шампионата от трите борещи се за оцеляване тимове именно Локо Мездра се оказа губещият отбор. „Железничарите“ не успяха да спечелят най-важния си мач, този със Сливен, не без помощта и на рефера Стефан Спасов. По-лошото за клуба от Мездра в момента е бъдещето, което на този етап е обвито в пълна мъгла. Въпреки това в Мездра се надяват, че клубът ще се съвземе и скоро отново ще бъде част от футболния елит.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация