Само \"Васил Левски\" годен за мачове от \"А\" група в София

11:30
Само \"Васил Левски\" годен за мачове от \"А\" група в София
Ако първенството трябваше да започне днес, само националният стадион "Васил Левски" щеше да е годен за мачове в София. Общинската комисия за Проверка и контрол по спазването на инженерните и техническите изисквания към спортните обекти по отношение на тяхната сигурност е направила доклад, даден на Свилен Нейков.

Всеки от петте отбора в "А" група трябва да прави подобрения, ако иска да е домакин на своята арена.

Основен проблем на стадиона на Левски "Георги Аспарухов" е състоянието на трибуните и голяма част от седалките, наклонени на 45 градуса. Необходимо е спешно да бъдат приведени към техническите норми за този вид съоръжения. Изпълнените до момента ремонтни работи по трибуните не водят до подобряване на носимоспособността и сигурността на съоръжението, информира "Труд".

Изискванията към ЦСКА и стадион "Българска армия" са по-сериозни. Трябва да се изградят санитарни възли, двойно захранване на арената с електричество с автоматично включване на резервното захранване. Входовете на сектори "В" и "Г" не са достатъчни за капацитета им. Не се стопанисва баскетболната зала, която е под сектор "А". Необходимо е спешно да се приведат към технически норми козирката, трибуните и санитарните възли.

На ст. "Локомотив" в лошо състояние е хидроизолацията, трябва ремонт на външните стълбища, на всички инсталации. Вследствие на дългогодишна експлоатация козирката е в много лошо състояние и стадионът е опасен за зрителите.

Седалките и трибуните на ст. " Славия" не отговарят на техническите изисквания. Не е достатъчен броят на вътрешните и външните санитарни възли. Трябва да се осигури двойно захранване с електричество. Състоянието на волейболната и баскетболната зала не отговаря на изискванията. Външната ограда на стадиона и околната растителност позволяват нерегламентиран достъп и укриване на опасни предмети.

Трибуните и част от покривната конструкция на спортните зали на стадиона на Академик София са в много лошо състояние. Същото се отнася за пистата. Няма монтирани седалки. Секторът за гости и козирката не отговарят на изискванията.

На някои от арените вървят ремонтни дейности по отстраняване на забележките.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lollipopp
03.06.2010 19:08

и като пуснаха цска на националния и почна да се заформя кочинката от Армията *thumb_down*

bomboo
03.06.2010 13:41

А ЗАщо тия комисии не си го начукат в гъза.И ЛЕВСКИ И ЦСКА иамт проекти за изграждане на нови стадиони ако терена им се даде на концесия и кво никои нищо не прави и са искат сите стадиони да са в норми.Как да стене тая работа като сите са на по 50+ години.Ми и аз да бех шеф на некои отбор и аз немаше да давам пари за подобрението на тия паметници

batioman4o
03.06.2010 11:36

*thumb_down* и кво правим сега. То май само ЦСКА и ЛОКО ще играят на него