\"Листопад\" бие \"A\" група

11:03
\"Листопад\" бие \"A\" група
ЦСКА и Левски може да са слаби, ама хората си ги искат. И си ги гледат. Защото нашето гардже си e най-хубавото, а в двора на съседа е по-интересно, отколкото в онзи, който е на 1000 км от нас.

Още през есента бе сложен край на мита, че българският запалянко предпочита западноевропейския футбол от висока класа. Тогава дербито ЦСКА - Левски (2:0) и мачът от груповата фаза на Шампионската лига Манчестър Юнайтед - Бешикташ (1:0) бяха излъчени в един и същи ден. Нашият мач събра 350 000 мъже пред екрана, а онзи от Англия - почти двойно по-малко.

225 мача се изиграха през сезона в "А" група. От тях Ring.bg и Pro.bg, които купиха правата на първенството за 5 години, излъчиха 157. Това рязко повиши интереса към българския футбол. Той може и да не става, но си е наш.

На "Васил Левски" за Вечното дерби я идат 10 000 души, я не. Но 400 000 мъже седнаха пред екрана, за да гледат мача на 27 март, който завърши от скучно по-скучно (0:0). Рейтингът на Вечното дерби е 10,47, а пазарният дял - 26,2%, сочат данните на TV Plan/TNS. В това число не влизат зрителите, които превключват телевизора от канал на канал или гледат само определени моменти от мача.

Малък или голям, интересът към футбола не може да се мери с турския сериал "Листопад". Главните героини Лейля и Нейджля слагат в малкия си джоб футбола, а и не само него. Сапунката, по която въздишат домакините, през март събра рейтинг 24,04.

През есента най-гледаните мачове са били Славия - Левски (1:3), ЦСКА - Левски (2:0), Монтана - ЦСКА (1:2) и Пирин - Левски (0:2). Напролет най-много зрители са гледали Берое - ЦСКА (0:0), Левски - Миньор (3:1), Литекс - Левски (3:0) и Миньор - ЦСКА (0:0) в Надежда. След вечното дерби най-напред по рейтинг се нарежда двубоят Литекс - Левски с 300 000 аудитория пред екрана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

atletico_manutd
03.06.2010 11:49

ужас е че тая простотия турска се гледа повече от А група , ама тя и А група е една ...... аз нито турските прстотии гледам , нито съм запален по А група *thumb_up* ама човека под мене е прав че и Нова и БТВ трябва да спрат да пускат турска сапунка след турска сапунка *sick*

ManUtdTillidie
03.06.2010 11:39

Срам напълно! Абе колкото и да е лоша А група как може да гледате турски серяли бе пренсии и заскучали отекчени хора. Как може да вдигате рейтинга на една супер скучна история и Бтв и Нова само да ми пускат някакви турски чикии бе . Просто всички турци да се махат и да си взимат перлите и джамийте , това да не ви е мръсната турция. Срам ме е че имам такива предатели за сънародници! *sick* *sad* *thumb_down*