ФИФА забранява на Кака да \"принадлежи на Иисус\"

08:48
ФИФА забранява на Кака да \"принадлежи на Иисус\"
Бразилската звезда Кака рискува жестоко наказание от ФИФА, ако си позволи да покаже на терена любимия си потник с надпис "Принадлежа на Господ".

Халфът и съотборниците му бяха предупредени да избягват религиозни ритуали, молитви и послания на футболното игрище по време на световното. Това бе посрещнато с възмущение в Бразилия.

"Не терористичните атентати, не звукът от вувузелите - оказа се, че най-голямата грижа на ФИФА са религиозните жестове на футболистите по време на мондиала", реагира в. "Ещадо де Сао Пауло".

Според 66% от гласувалите в анкета на вестника ФИФА трябва да се занимава със съдийството, а не с религия. Кака, който е силно набожен евангелист, и съотборниците му приели със смирение забраната.

"От ФИФА ни предупредиха по този въпрос, а ние алармирахме всички футболисти - потвърди пресаташето на националния отбор Родриго Паива.

- Все пак е много трудно да се контролират спонтанните изяви на радост на играчите по време на мач." Според "Ещадо" забраната е насочена най-вече към Бразилия, чиито футболисти обичат да показват религиозни послания под официалните си фланелки.

Още се помни как през 2002 г. след спечелването на петата световна титла всички играчи на cелесао паднаха възнак на тревата и отправиха благодарствена молитва към небето.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

FLY_I
04.06.2010 12:59

човек ,обикновените мюсюлмани не са агресивни спрямо христянството, а що се отнася за крайните тях при провокира дори снимката на отбора преди и фанелката с къс ръкав

ManUtdTillidie
03.06.2010 17:06

Barca_fen112 , еми точно за това ние в близкият век няма да сме домакини или изобщо да гледаме световно освен от тв-то.iNToxicaTioN написа:

На мен пък ми е много смешно как някои хора коментират за нещо без да знаят как се пише. "То но беше мюсУлмани, мИсюлмани луда работа. Също така трябва да има наказание за расистки изказвания." Пич абсолютно не са важни такива подробности , тук не ти е някакав форум за зубъри , важното е че се разбира , тук никой не е на даскало и хората си пишат както си искат такаче моля ви всички спрете със тези комплексарски изпълнения да поправяте , като толкова искате станете учители и по цял ден ще поправяте диктовки и тестове! *sick*

Barca_fen112
03.06.2010 15:44

ЮАР и Африка като цяло са далеч по - развити от нас и ако точно ние Българите сме тръгнали да се изразяваме така за тях както ManUtdTillidie е направо смешно при положение ,че България е изостанала в срванение с другите нормални държави с около 20 години ! Тк беднотията и престъпноста е на същото ниво каквото и там ! Това ,че в градовете не се усеща не значи я няма ! Я тръгнете по родоподите по границите да видите какво е положението ..... Наблюдавах им подготовката за световното и мога да кажа ,че наистина се справиха страхотно ! Освен това едно такова провеждане на това първенство ще помогне изключително много на континта да се развие и да се оправи ! С тази забрана фифа си навличат гнева на доста фенове ,защото по този начин донякъде се убива и смисъла на самите национални отбори ... но в същото време си гарантират много по - малки проблеми ! И само за справка пише се мюсюлманин <---ManUtdTillidie следващия път като коментираш религийте поне се научи как се пишат ,защото по този начин един вид се гавриш се тях *wink*

fcb_spain
03.06.2010 15:13

само глупаците се занимават с религия и вярват в бог,за6тото бог НЕ съ6тествува

iNToxicaTioN
03.06.2010 13:43

На мен пък ми е много смешно как някои хора коментират за нещо без да знаят как се пише. То но беше мюсУлмани, мИсюлмани *thumb_up* луда работа. Също така трябва да има наказание за расистки изказвания. *devil*

XFactor
03.06.2010 12:48

ФИФА се доказваха като пълни идиоти, честито да им е!

ManUtdTillidie
03.06.2010 12:31

Е да ама това е световно , ще има обидени и ядосани а може да има и атентати това е лесно за разбиране.

Pirin_fen
03.06.2010 12:13

Пълна тъпотия! Религията си е част от културата на определена страна, без тези "демонстрации" ще бъде скучно и феновете няма да могат да усетят напрежението и чувствата на играчите, а така се губи част от смисъла на играта!

ManUtdTillidie
03.06.2010 12:08

Е ЮАР си е много богата но като цяло Африка е един безобразен континент.

michael_forever
03.06.2010 11:57

Останах с впечетлението че мислиш ЮАР за мисюлманска държава,която е бедна и пълна с негри *smile*А атентати който иска винаги може да организира знаем от историята за Евреите убити в Германия на Олимпийските игри в Мюнхен въпреки добрата организация на домакините.

ManUtdTillidie
03.06.2010 11:53

Е казах мюсулмани за пример , но със сигурност ще има и други религий , това все пак е световно а и 20 процента пак е нещо.Държавата си е богата и развита но атентатите си ги има.

michael_forever
03.06.2010 11:50

ManUtdTillidie, не че искам да се заяждам нещо,но 80% от населението на ЮАР са християни.Също така това е една от най-развитите държави на този континент така че ако се провежда световно в Африка определено избора е удачен. КОлко до забраната от една страна не е красиво да се забранява,но от друга страна ФИФА не го прави за свой кеф а за сигурноста на играчите понеже това е Мондиал и се събират много нации с различни религии а знаем колко са агресивни мисюлманите.

ManUtdTillidie
03.06.2010 11:42

Лошото е че там имат със сигурност друга религия от повечето защото там е голяма част от света такаче например ако Кака покаже "I belong to Jesus" на тез мюсулмани може да има атентати като ги знаеш какви лекомислени черни маймуни са. Това е главната идея за забраната , но затова аз мисля че тази държава първо трябва да си оправи законите и начина по който хората живеят и изобщо всички за да имат правото да приветстват световно.

FLY_I
03.06.2010 11:27

ие каква е причината за тази забрана,кво лошо има

fafeto
03.06.2010 11:05

Може ли да сте толкова зле *lol* ?Това е забрана от ФИФА,а не от самата дължава *lol*

spartak_1919
03.06.2010 10:43

Това, което трябва да забранят са онези шибани свирки на африканците, да им е*а мамата черна, маймунска! *sick*

ManUtdTillidie
03.06.2010 10:28

Това си е престъпление но от друга страна в ЮАР има много нещастници които стрелят по творци като Кака , Роналдо , Ето'о. Просто тази примитивна вържава нехаеща за проблемите на народа си не може да приветства такъв голям турнир. На тези първобитни черни маймуни им трябва да направят световно по маймунски футбол .