От догодина клубовете няма да могат да забавят плащанията

18:01
От догодина клубовете няма да могат да забавят плащанията
От сезон 2011/2012 влиза в сила новата версия за лицензиране на футболните тимове. Стана ясно, че те няма да могат да забавят плащанията към футболистите и персонала. Това съобщи на пресконференция във Велико Търново Георги Бойчев, генерален секретар на Асоциацията на българските футболисти, предаде на радио "Фокус"-Велико Търново.

"Досега засичането на изпълнението на финансовите критерии е ставало веднъж в годината - когато дойде време за получаване на лиценза. От следващата година това засичане ще се прави три пъти в годината, ако бъдат намерени нередности, клубът може да загуби лиценз по всяко време", информира Георги Бойчев.

УЕФА предвижда банкови гаранции за бюджета на клубове, което означава, че всички ще трябва да гарантират, че разполагат с парите, който имат заложен като разходи през годината. Част от новото лицензиране ще е отборите да имат лимит да картотекират до 25 футболисти, които са над 21 години. Целта е да не се картотекират състезатели, които само стоят по резервните скамейки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DeviLLmaN90
02.06.2010 23:09

не само към чорбата как викаш и ти ама и вашия Батков съшо забавя *thumb_up* Нека отбележа, че не съм от ЦСКА *cigarette*