Иван Бандаловски: Левски завинаги ще остане в сърцето ми

12:55
Иван Бандаловски: Левски завинаги ще остане в сърцето ми
Иван Бандаловски бе избран за играч на мача в дербито с ЦСКА. Освен че реализира изравнителното попадение за Локомотив, защитникът Бандаловски демонстрира отлична игра през целия мач и не остави много шансове на нападателите на ЦСКА. Ето какво сподели играчът за изминалата среща с "армейците" , формата на Локомотив и националния отбор.


- Господин Бандаловски, коментарът ви за мача с ЦСКА?

- Мисля, че тотално ги надиграхме. Не успяхме да победим, въпреки че ги надиграхме и през второто полувреме те не успяха да минат центъра. Съжалявам, че не взехме трите точки.

- И двата отбора имаха претенции към съдийството. Димитър Пенев заяви, че изходът на двубоя се е решил в коридора на почивката, когато Иво Тонев и Николай Гигов са влизали при съдията. Вашето мнение?

- Много уважавам Димитър Пенев, но не мога да коментирам дали Тонев и Гигов са оказвали натиск. Какъв натиск обаче да са оказали, като съдията ни поряза в този мач? Ристосков не даде чиста дузпа и червен картон на футболист на ЦСКА. Ако го бе направил, щяхме да победим. Изказванията, че съдията е свирил за нас, са глупости. Ние надиграхме съперника в този мач.

- Все пак съдийски отбор ли е Локомотив?

- Този сезон съдиите ни порязаха в три мача: срещу Вихрен, Черноморец и ЦСКА. Така че не мисля, че Локомотив е съдийски отбор. Ако бяхме такъв, нямаше да изгубим точки в тези мачове.

- Защо този сезон играете много добре срещу силните отбори, а слабо срещу по-непретенциозни?

- Това е основният проблем на отбора през това първенство. Миналата година беше точно обратното. Трябва да започнем да печелим срещите си с по-слабите отбори. Ако го направим, можем дори да станем шампиони. Ние сме млад отбор и работим за отстраняването на тези грешки.

- От една година сте в Локомотив, като преди това играхте за Литекс. Има ли разлика между двата отбора и каква е тя?

- Не мисля, че има голяма разлика между Локомотив и Литекс. Ние, Литекс, Левски и ЦСКА сме най-добрите отбори в България и сме на едно ниво. Единственото е, че на нас ни липсва публиката, която имат другите топ отбори. Нашите фенове са верни на отбора, но за съжаление са доста по-малко от привържениците на другите тимове.

- Какво е вашето мнение за треньора Окука? Има ли казармен ред в Локомотив, както се говори?

- Чак казармен ред няма. Наистина има дисциплина. Преди време в медиите се появи информация, че сме бойкотирали треньора, но това са пълни глупости. Атмосферата в тима е отлична.

- Преди време се говореше, че сте доста буен и си изкарвате глупави червени картони. Успокоихте ли се вече?

- Да, вече съм доста по-спокоен от преди. Това, което се пишеше по медиите, не отговаря на истината. От самото начало на кариерата ми вестниците започнаха да обсъждат моето поведение и писаха, че правя глупости. Вече си взех поуки и сега съм концентриран единствено върху футбола и представянето ми на терена.

- Предстои мач за купата срещу Левски. Вие сте юноша на клуба и напуснахте със скандал. Какви са очакванията ви, притеснявате ли се как ще ви приеме публиката на Левски?

- Вече имам няколко мача срещу Левски. Свикнах да играя срещу тях. Не се притеснявам, когато излизам срещу сините. Левски ще остане завинаги в сърцето ми, тъй като тренирах там десет години и те ме изградиха като футболист. Сега обаче съм играч на Локомотив. Надявам се да победим Левски в мача за купата

- Какви са амбициите на Локомотив в този турнир?

- Да стигнем колкото се може по-далеч. Играем мач за мач. Разбира се, надяваме се, ако можем, да спечелим купата.

- След добрите игри на Локомотив в евротурнирите предишните две години сега се издънихте срещу Борац. Защо се получи този срив?

- Всички съжаляваме, че не успяхме да победим Борац. Те бяха напълно преодолим отбор, но за съжаление ние не успяхме да се възползваме от шанса. Това е футболът, случват се такива работи. Надяваме се догодина да се представим много по-добре в евротурнирите.

- Бяхте година и половина в холандския Фейенорд. Какви са впечатленията ви от Холандия и какво научихте там?


- Във Фейенорд научих много. Имах удоволствието да работя с много добри специалисти. Самият манталитет в Европа е коренно различен от нашия. В Холандия натрупах много полезен опит, който ми помага сега.

- Съжалявате ли, че се върнахте в България и искате ли отново да опитате късмета си в чужбина?

- Разбира се, че съжалявам. Всеки футболист иска да играе в чужбина. Виждате каква е ситуацията в българския футбол и като цяло в държавата. Надявам се да имам възможност отново да заиграя в чужбина.

- Вие сте играли за младежкия национален отбор. Имате ли амбиции да играете и при мъжете?

- Разбира се. Мисля, че футболистите на Локомотив са пренапрегнати за националния отбор. В Локо има играчи, които са не по-лоши от тези в националния.

- Вашето мнение за представянето на националния отбор в световните квалификации?

- Отборът направи три поредни равенства. Мисля, че още има шанс да се класираме на световното в ЮАР. Просто отборът трябва да бъде оставен на спокойствие от страна на медиите. Прекалено много натиск се оказва върху футболистите и смятам, че това е причината за незадоволителните резултати. Ако бъдат оставени да работят на спокойствие, можем да се класираме.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Enrico_24
25.11.2008 09:51

Дано Локото отстрани Левски за купата!!!
Мачът е 50/50,но утре ще видим...!?
))