Сформират тим за футболисти, останали без договор

15:59
Сформират тим за футболисти, останали без договор
Асоциацията на българските футболисти, съвместно с Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига организират отбор за играчи без договор. Това съобщи на пресконференция във Велико Търново Георги Бойчев, генерален секретар на Асоциацията на българските футболисти, предаде радио "Фокус"- Велико Търново.

В отбора ще могат да се включат футболистите, които в края на сезона остават без договори, а целта е спортистите да не губят форма. За тези състезатели ще се организира двуседмичен тренировъчен лагер с двуразови тренировки. Ще им бъдат осигурени и два мача с български отбори, и по един в Гърция и Румъния.

На тези спортни срещи ще присъстват и мениджъри, треньори и специалисти, които да наблюдават играчите и евентуално да вземат някои от спортистите в отбора си. Много молби за участие са заявили до момента футболисти, които искат да се включат в отбора, въпреки че сезонът все още не е приключил, отчете Георги Бойчев. Отборът, които ще се състави, не трябва да надвишава 22 души, а ако повече спортисти заявят участие ще се проведе контролна игра, за да се подберат добрите сред тях. Все още не е известно кой ще е треньор, тъй като и той трябва да не е назначен на длъжност. След създаването на отбор за играчи без договор в България, догодина тимът може да кандидатстват за участие в международен турнир, който се организира от Световната организация на футболистите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация