Лечков: Вече ще съм само почетен президент!

17:11
Лечков: Вече ще съм само почетен президент!
"Напускам УС на ОФК Сливен, но това не означава, че се оттеглям от клуба. Ще стана почетен президент”, заяви Йордан Лечков.

"Аз съм влиятелната фигура в ОФК Сливен. Нямаме да имаме проблеми с финансиране и лиценз. Няма да има проблеми и за в бъдеще”, допълни Лечков пред Гонг.

„Не мисля, че отказът на Иван Стоянов от националния отбор може да му окаже влияние върху кариерата. Той вече се доказа. Върви по възходяща линия. Тя вратата на националния отбор е отворена, не казвам, че ситуацията няма да се промени. Той е момче, което се труди и заслужава всички неща, които получава. Негово решение и го подкрепям. На времето и аз така реших и се отказах от футбола, никой не ми се е месил. Същото е мнението и за Димитър Бербатов. Ако гледаме в бъдеще трябва да се дават възможности на по-младите футболисти, за да се гради нов отбор”, допълни още Лечков.

Относно броя на отборите Йордан Лечков заяви, че вече е изказал мнението си преди години.

„Казал съм си мнението преди 2-3 години, че ако се съобразяваме с изискванията на УЕФА до сега трябваше да има по-малко лицензиране стадиони и футболът щеше да се регулира от само себеси. Това трябва да бъде решение на колективния орган. Нямам представа и не съм запознат какво ще обсъждаме в четвъртък на Изпълкома. Ще говоря след него. Никой не може да ме изгони. Ако искам да си тръгна в четвъртък ще ви кажа”, заяви Лечков.

Кметът на Сливен коментира и ситуацията около Ботев Пловдив.

„Има си правила. Навремето ОФК Сливен започнахме от А окръжна. След 7 години влязохме в А група. Това дава възможност за развитие. Ако нямаме база и ДЮШ няма да имаме футбол”, заяви още Лечков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация