Maрио Гомес: Ще върна най-добрата си форма

09:23
Maрио Гомес: Ще върна най-добрата си форма
Най-скъпият немски футболист в историята Марио Гомес, преминал за 30 млн. евро от Щутгарт в Байерн Мюнхен през лятото на 2009 г., сънува кошмари. След есенния полусезон, в който не впечатли, всички очакваха той да избухне през пролетта, но стана обратното. Записа едва 2 гола и в немските медии се заговори, че селекционерът на Германия Йоахим Льов може да го зачеркне за световното. В интервю за "Тагесцайтунг", поместено в "7 дни спорт", Гомес коментира деликатното си положение.
   
- В контролата срещу Унгария (3:0 в събота) влязохте едва в 62-а мин., но вкарахте гол. Доволен ли сте?

- Трябваше да бием по-убедително. До 65-а мин. се справяхме добре. С момчетата тренираме много, а трябва да се има предвид и че играчите на Байерн не сме почивали след сезона. Може да бъде и още по-добре, но аз съм доволен.

- След многото смени и излизането на Лам и Швайнщайгер беше ли възможна някаква сработка за световното в този мач?

- Искахме да изпробваме някои неща, които тренираме. Получиха се някои добри комбинации. На световното обаче ще бъде съвсем различно, ще бъде така и в следващата контрола с Босна и Херцеговина. Тя ще бъде по-тежка, много по-важен мач за нас.

- Как се чувствате, след като цяла пролет в Байерн не се разчиташе на вас?

- Радвам се, че сега съм част от Бундестима. Последната година бе разочароваща. Пускаха ме малко, нямах възможност да се докажа. Сега ще се опитам да се напъна, но без големи очаквания. Те няма да ми помогнат.

- Добре ли тренирате?


- Засега всичко е наред. Работя, за да върна късмета си.

- Льов разкри, че с Клозе имате нужда от "психологическа подготовка". Имаше ли вече индивидуални разговори?

- Не. Всеки знае какви бяха последните 6 месеца за мен, аз го знам най-добре. Просто не вървеше. Но не се нуждая от съчувствие. Сам предизвиках това положение с лошата си форма и сам трябва да изляза от него. Тренировките напоследък ми вървят, в събота вкарах и гол.

- Статистически погледнато, сте най-добрият нападател в Бундеслигата в последните години. Въпреки това ви спрягат даже за отпадане от групата. Как преглъщате подобни заглавия?

- Трябва да се спекулира. И бързо се опря до мен.

- Разбираемо ли е?

- Естествено че е разбираемо! Не е ли близко до акъла да се спряга играч като мен след последните 6 месеца? Но това не е проблем.

- Притеснявате ли се, че може да пропуснете Мондиала?

- Не, не се притеснявам. Както вече казах, тренирам здраво и съм оптимист, че ще върна най-добрата си форма. Това се вижда от треньорите. Ако продължавам така, няма от какво да се страхувам.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация