Четири клуба поискаха лиценза на ЦСКА за участие в Европа

08:18
Четири клуба поискаха лиценза на ЦСКА за участие в Европа
Четири футболни клуба от "А" група са изпищели срещу издаването на лиценз на ЦСКА за участие в европейските турнири, стана ясно вчера. Това са Черноморец Бургас, Пирин Благоевград, Сливен и Ботев Пловдив на Димитър Христолов. Общо те имат да получават над 2 млн. евро за трансфери от ЦСКА, повечето от които са били дължими до края на 2009 година, съобщава "7 дни спорт".

Въпросът ще бъде повдигнат на предстоящото заседание на Изпълкома на БФС в четвъртък. Пострадалите вече са изпратили запитвания до БФС защо е бил издаден лиценз на "червените", след като имат необслужени задължения. От Черноморец са пуснали и сигнал до европейската футболна централа УЕФА. Те имат договор с ЦСКА, според който "червените" трябва да им платят незабавно 510 000 евро за бразилеца Мишел Платини. Сумата станала изискуема, след като от "Армията" се забавили с внасянето на ДДС.

От Бургас били много настоятелни с искането, съобщи източник от клуба. "Червените" се опитват да протакат нещата със завеждането на съдебни дела, първото от които не успя. Сега се съдят на втора инстанция.

Акционерите в Пирин също изреваха официално вчера по време на общото си събрание. Те взеха решение да се уведоми БФС за борча от 350 000 евро с който "червените" висят към клуба им. 200 000 от тях са за трансфера на Борис Галчев тази година, а други 150 000 "червените" дължат за Веселин Стойков и Херман Пиетробон. Втората сума е за 2009 г. Не е ясно дали Пирин е разписвал документ за разсрочването й или не. Вчера акционерите решиха и да изпратят нотариална покана към ЦСКА да си плати дълговете, както да изискат по същия начин 30 000 евро от Локомотив София за Светослав Дяков. Сливен също чака пари от ЦСКА - 610 000 лв. Сумата е дължима за трансферите на Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Коста Янев и Здравко Чавдаров. Йордан Лечков, който в сряда се очаква да се оттегли като вицепрезидент на БФС, също вече е повдигнал въпроса за борчовете на ЦСКА. Самият той съобщи за дълга и размера на сумата по време на вчерашния си брифинг в общината.

На опашката се подредил и Димитър Христолов научи още "7 дни спорт". Селския претендира за пари от Дормушали Саидходжа и Веселин Минев, спазарени със старото ръководство на ЦСКА за над 500 000 евро. Отделно той атакува преминаването на Тодор Тимонов, Николай Манчев и Апостол Попов на "Армията" без пари миналото лято. Номерът на Селския може и да не мине, тъй като в ЦСКА има нареждане от НАП парите от тези трансфери да се превеждат към агенцията. Христолов обаче разправял, че нито на него е платено за Муши и Минев, нито на НАП.

Недоволните искат от БФС да отнеме лиценза на ЦСКА за Европа поне докато червените не се издължат. Ще настояваме ЦСКА да внесе банкова гаранция за обслужване на задълженията, съобщи за "7 дни спорт" шеф на единия от клубовете. Неофициално се говори, че БФС вече е изискал от ЦСКА да внесе сума от 400 000 лв., за да има пари за спешно погасяване на задължения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

joro_71
01.06.2010 12:54

Този долен комунистически отбор е свикнал да е облагодетелстван още от времето на Милко Балев,но стига толкова.Време е да започнат да си плащат както другите,стига с тези свинщини.Ако трябва и от А групата да ги извадят.Долни прасета,знаят само на готово да им бъде поднесено всичко и безплатно.Крайно време е да разберат,че безплатен обяд няма.С удоволствие бих си хапнал свинска пържола.

Futbulfen
01.06.2010 10:47

Всяка година преди евротурнирите четем подобни статии за четирибуквието..питам се аз,кога аджеба ще ги затрият тия прасета,кога в бг футбола ще има равнопоставеност...може ли клуб като Ботев да буде изкаран,а тоя на резняците да не бъде пипан,да продължава да тъне в дългове и скандали,а после да цвилят,че БФС-то било синьо *sick* Погледнете добре статията прасета и вижте кои отбори са се наредили на опашката...и разбира се кажете после,че Левски има пръст в тая работа *lol*

blago_90
01.06.2010 10:41

Да де, то така е много лесно, вземете им лиценза, е така, да им е гадно.Ама когато ЦСКА играе в Европа нали се сещате че ЦСКА ще получи пари от своето участие.Освен това Алания дължи на ЦСКА 2,5 млн. ЕВРО за Ивановците... *thumb_down*

help_me
01.06.2010 10:40

Хаха,пак безмислици се пишат колкото да има нещо. Извинявай ма те черноморец попринцип си ревът,незнам какви претенции може да имат,а от ботев от кога са в а група........ *lol*

dias
01.06.2010 10:14

Май Локо Сф, ще играе в лига Европа *smile*

Georgiev1993
01.06.2010 10:14

офф писна ми от тия прасета... да ги махат бе , щом нямат пари да не зимат играчи ...деба и резаняците.. *party*

Notlike
01.06.2010 10:07

Закрихме Ботев? Ама и да бяха взели парите, мислиш ли, че Христолов нямаше да ги лапне? Не вярвам! Всеки иска да извадят ЦСКА от Европа, стана им навик да го искат сакатлъците..

stevo
01.06.2010 09:43

Никой не иска да затрива ЦСКА . Просто вие затрихте великият " БОТЕВ " , а сега виете като гладни кучета !

MyckapuH
01.06.2010 09:01

Ботев го извадиха от групата поради същата причина.Вие да не сте некакви специални и благословенни? Парите трябва да се плащат,да сте си правили сметките!

zinatop_71
01.06.2010 08:49

Е, то се е видяло, че всички искате вече да затриете великия клуб!!!! *angry*