Централ Мол шампиони на Плевен в \"Аматьори срещат професионалисти\"

14:42
Централ Мол шампиони на Плевен в \"Аматьори срещат професионалисти\"
Турнирът "Аматьори срещат професионалисти" премина успешно в Плевен и излъчи победителя в града. Отборът на "Централ Мол” стана шампион на Плевен в регионалния кръг на турнира на Ариана.

Финалите в града бяха изключително оспорвани, като финалистите от двата терена станаха ясни след продължителни дузпи. След шампиона на града се наредиха отборите на Батковци”2-ри, 3-то място зае тимът на Плезо 2, а Микеле завършиха 4-ти.

Още в рамките на първото полувреме на решаващия мач Централ Мол отбелязаха 3 гола във вратата на Батковци. Във втората част на мача резултатът се промени до 4:2 за Централ мол и остана такъв до края на срещата. По време на "Аматьори срещат професионалисти" шампионите в Плевен играха срещу 6 отбора и завършиха с обща голова разлика 16:5. Шампионът на Плевен получи специална ръчно изработена купа във формата на чаша Ариана, пълна с 3 литра от висококачествената бира. Връчи я идолът на аматьорския футбол Краси Радков.

Организаторите от Ариана връчиха и три индивидуални награди за топ играч, голмайстор и феърплей на турнира. За точните си 13 попадения в противниковите врати Георги Божинов от Батковци бе отличен като голмайстор. Хари Казаков – капитан на Микеле, бе обявен за феърплей футболиста на турнира в Плевен, а топ играч стана Кунчо Кунчев от отбора на Централ Мол.

Общо 84 мача бяха изиграни през трите дни на "Аматьори срещат професионалисти" в Плевен. Турнирът в града бе петият от поредицата 10 регионални квалификации в рамките на непрофесионалното футболно първенство на Ариана. Общо 70 отбора с над 800 играчи се състезаваха за купата в Плевен. До момента регионални шампиони в "Аматьори срещат професионалисти" са отборите на Атлетик Грамада (Благоевград), Ивис (Стара Загора), Шампионите (Пловдив), Бригада (София) и Централ Мол (Плевен).

В продължение на няколко месеца до началото на юни ще станат ясни победителите от Шумен, Русе, Варна, Бургас и Хасково. Между 4 и 6 юни предстои да се играе регионалният турнир в Шумен. Наградата, която "Ариана" присъжда на победителя, е среща с Литекс - шампионът на България за 2010 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация