Нов удар за Германия, Вестерман също аут за Мондиала

11:35
Нов удар за Германия, Вестерман също аут за Мондиала
Германия понесе поредно разочарование от контузен играч, след като защитникът Хайко Вестерман получи фрактура на кост в крака и отпадна от състава на Бундестима за предстоящия Мондиал.

От германския национален отбор съобщиха, че Вестерман е наранил крака си при съботната победа с 3:0 над Унгария. Играчът на Шалке 04, който има 19 участия за страната си, по принцип е защитник, но играе успешно и в халфовата линия.

"Като цяло съм отчаян, защото голямата ми цел беше да участвам на Световно първенство", заяви Вестерман.

"Чувствах се напълно здрав, но единственото нещо, което ми остава сега е да пожелая на тима успех на Мондиала", допълни играчът на "кралско-сините".
Селекционерът на Германия Йоаким Льов, който има на разположение само 24 здрави играчи от предварителния си списък от 27 футболисти, заяви че поливалентността на Вестерман е щяла да бъде от полза на тима. 26-годишният играч е добър и при статични положения, като често отбелязва с глава. Льов ще трябва да обяви своя окончателен състав от 23 играчи на 1 юни.

Селекционерът на Бундестима повика шестима нападатели в предварителния състав, заявявайки че всички те ще пътуват за Южна Африка, но многото контузии в тима може да го принудят да жертва един от тях. От състава на Германия вече отпаднаха капитанът Михаел Балак, Рене Адлер, Кристиан Треш и Симон Ролфес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lollipopp
31.05.2010 14:07

немците май са решили да не се явяват в ЮАР *sick*

nofx
31.05.2010 14:02

darkspeed къде е тоя късмет бе бързия къде бе? толко ли пък чак сте завистливо племе незнам?

Dante_Shift
31.05.2010 13:24

Ще бъде голям смях, ако с толкова осакатен състав вземат, че стигнат поне до полуфиналите *lol* ето тогава вече ще призная останилите участници на световно за неграмотни футболисти, позволили на немците да направят "чудо" *lol*

darkspeed
31.05.2010 12:18

Естествено, че съдбата си връща всичко с лихвите *smile* .. Не може винаги швабите да вадят лудия късмет, трябва малко баланс да има *wink* .

michael_forever
31.05.2010 11:50

Не знам какво лошо са сторили немците,но съдбата си отмъщава яко.Дали не е заради "незаслужения" финал на Байерн срещу който ревахте толкова много или "незаслужения" финал 2008 година,не знам но положението става от зле по зле.Решението е ясно - никакви контроли и тренировки до 11 юни *lol*

vanHuistelrooy
31.05.2010 11:43

От ден на ден става все по-ясно, че немците няма да стигнат финал...