\"Митко си тръгна от националния заради някакви футболистчета и мениджърчета\"

11:18
\"Митко си тръгна от националния заради някакви футболистчета и мениджърчета\"
Един от основните акционери в Пирин Благоевград Николай Галчев обясни пред "7 дни спорт" заплетената ситуация около трансферите между благоевградчани и ЦСКА. Той разясни и защо според него Димитър Бербатов напусна националния отбор на България.
   

- Г-н Галчев, разяснете ситуацията около парите, които дължи ЦСКА на Пирин.


- От ЦСКА ни дължат пари за Борис Галчев, Веско Стойков, Херман Пиетробон и Спас Делев. Попречиха на развитието на Стойков и Пиетробон, но използват Галчев и Делев, които даже са им основни футболисти. Не са ни платили много пари и ще си ги търсим.

- Подписвали ли сте документ за разсрочване на плащането?

- Не. Ние проявихме изключителна толерантност, като се договорихме устно. Идва обаче момент, в който сметките трябва да се оправят. Това е малко или много кражба от страна на ЦСКА. Взимат играчи от Пирин, за които не плащат. Трябва да се сложи край на такива взаимоотношения. Ще си искаме всичко до край. Ако не се разберем в близките дни, ще си търсим правата където трябва. Не знам защо Спас Делев е още в ЦСКА, като трябва да се прибере в Пирин. Ако искат да го купят, трябва да ни заплатят 450 000 евро.

- Какви суми ви дължат от ЦСКА поотделно за футболистите?

- Още миналата година сключихме договор с ЦСКА за Стойков и Пиетробон, по който трябва да вземем 150 000 евро. Последва сагата със Спас Делев, който отиде на "Армията" под наем за 150 000 евро. От ЦСКА платиха тези пари и сега трябва да дадат още 450 000 евро, за да закупят Делев. Засега не казват дали го искат, или не. Ако не го искат, поне да не му пречат и да се върне в Пирин, за да играе редовно. Той е млад и добър футболист. За Борис Галчев също ни дължат 200 000 евро, от които не сме получили нито стотинка. ЦСКА получиха една абсолютна коректност от наша страна, но не ни отговориха със същото. Ще трябва да си помислят сериозно какво ще правят и дали ще ни платят скоро. Ако не искат, ние ще си търсим правата чрез съответните органи.

- Ако от ЦСКА не ви изплатят дължимите суми, ще имате ли проблеми с финансирането на Пирин за следващия сезон?

- Вижте, ние не зависим от тези пари. Ще се разплатим с всички до дни, без да чакаме пари от който и да било. Проблемът не е в това. Най-големият проблем е свързан с играчите и техните агенти. Как може някакви футболистчета и мениджърчета да въртят на малкия си пръст нас, хората, които даваме пари за българския футбол? Подиграват се с нас и няма кой да ни защити. Затова си тръгна Митко Бербатов от националния отбор. Ще си тръгнат и други, което е нормално.

- Как според вас ЦСКА получава лиценз при толкова дългове не само към Пирин, а и към други клубове?

- Задайте този въпрос на други хора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

joro_71
31.05.2010 14:45

Този на снимката манекен ли е или футболист?

Lollipopp
31.05.2010 13:53

или просто Митето си тръгна защото показа толкова слабост , колкото няма и в една жена *joking*

AviMC
31.05.2010 12:41

Заглавието няма общо със съдържанието на темата *thumb_down*

nasran_chorbar
31.05.2010 11:44

Без коментар. Чорбата дължи пари даже и на Димитър Христолов... *joking*