Ах това гадно, въртящо се, хлъзгаво кожено кълбо!

09:15
Ах това гадно, въртящо се, хлъзгаво кожено кълбо!
Вратарите на водещите световни футболни сили са изправени пред опасността да получат нелепи голове по време на предстоящия Мондиал.

Икер Касияс, Жулио Сезар и Джанлуиджи Буфон "изреваха" при първите си контакти с кълбото на световното. И тримата са единодушни, че топката е ужасна, а твърденията им подкрепи и нападателят Джампаоло Пацини.

Ще станем ли свидетели на смехотворни голове и левашки намеси? Предстоим да разберем.


Ето какво казаха вратарите на Италия, Испания и Бразилия.

"До момента приготовленията за световното вървят нормално и единственото, което ме притеснява е това, което казаха и някои други мои колеги. Става въпрос за топката "Джабулани", с която ще се играе в ЮАР. Тя просто е неподходяща и този нов модел прави каквото си иска. Срамно е подобно голямо първенство, на което ще има страхотни футболисти, да се играе с такава топка. Иначе нямам други притеснения", заяви Буфон.

"Прилича повече на топка за плажен футбол. Това го казват не само вратарите, но и полевите играчи. Жалко, че такъв важен турнир ще се играе с такава топка", каза Икер Касияс.

"Тя е като онези топки, които можеш да си купиш от супермаркета докато пазаруваш храна", сподели Сезар.

Проплака и нападателят на "Скуадрата" Джампаоло Пацини.

"Новите топки са ужасяващи, постоянно сменят посоката си във въздуха. Те не са само проблем за вратарите, а и за нападателите, какъвто съм аз. Когато някои от моите съотборници центрира, аз се нагласям за удар с глава, но метър преди топката да стигне до мен, внезапно сменя посоката си и аз съм безпомощен", коментира Пацата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vladura
31.05.2010 10:50

то имало ли е световно дет вратарите да са доволни от топката през 2002 пак не я харесваха

Angel_Dust
31.05.2010 10:31

"Когато някои от моите съотборници центрира, аз се нагласям за удар с глава, но метър преди топката да стигне до мен, внезапно сменя посоката си и аз вече съм вкарал гол...Ужасно чувство!!!", коментира Пацата. *lol*