Попов: При нас няма никакви драми

10:50
Попов: При нас няма никакви драми
Литекс работи неуморно за бъдещoто си участие в Шампионската лига. "7 дни спорт" се свърза с клубния президент Трифон Попов, който разказа как върви ремонтът на градския стадион и на какъв етап е селекцията на тима.
   
- Г-н Попов, за Литекс няма почивка това лято. Започнахте подготовката за евроучастие с реконструкция на стадиона. Как вървят ремонтните работи?

- Засега всичко е по план. Ремонтира се основната сграда, строим и покрити трибуни зад двете врати. Още сме в процес на работа, засега нямаме притеснения за срока, който сме поставили.

- Отборът се събира първи от всички в България. Уточнихте ли програмата за лагерите?

- Започваме на 7 юни, до 21-и ще се подготвяме в Ловеч. След това заминаваме в Холандия. 80% ни е готова програмата, остават някои детайли. Все още няма да обявяваме съперниците, но сме уредили стойностни проверки.

- Какво се случва със селекцията? В Румъния вече виждат Флорин Брату с екипа на Литекс.

- Все още не сме подписвали с нови футболисти. Действително имаме интерес към Брату, но той все още е далеч от договор с нас. Има и други футболисти в нашето полезрение, но всичко е само на ниво предварителни разговори.

- Говори се, че Люпко Петрович има пръст в селектирането на новите. Има ли в момента нещо сърбинът с Литекс?

- Не, на този етап не работим с него и няма как той да взима отношение по нашата селекция. Човек обаче никога не знае, може един ден да работим заедно с него.

- Г-н Попов, защо се стигна до този шум около треньорския пост в края на сезона? Защо закъсня подновяването на договора на Ангел Червенков?

- За нас нямаше никакви драми, шума го създадохте вие, медиите. Кой е казал, че бъдещето на Ангел Червенков е било под въпрос? Не сме имали никакъв проблем с него и както видяхте, подновихме договора му, преди да е изтекъл.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация