Вижте идеалния отбор от липсващи играчи на Мондиала

10:42
Вижте идеалния отбор от липсващи играчи на Мондиала
Марадона изхвърли две от звездите си, Бекъм и Балак аут заради контузии.

Съставите за Световното винаги предизвикват спорове. Заради контузии или капризи на селекционерите някои от големите световни звезди няма да играят в ЮАР. Сред тях са Роналдиньо, Роналдо, мажоретката Бекъм, капитанът на Германия Михаел Балак и други, пише "7 дни спорт".


В схема 3-4-3 представяме големите отсъстващи:

Вратар:

Рене Адлер (Германия): До 17 април бе сигурен титуляр. Тогава обаче счупи ребро в мач от Бундеслигата с Байер Л. Вратарят с 9 мача за маншафта претърпя операция и ще подкрепя отбора вкъщи от канапето.

Защитници:

Хавиер Санети (Аржентина): На 36 години спечели Шампионската лига. Достатъчно признание за капитана на Интер, който играеше навсякъде в състава на Моуриньо. Ляв бек, крило или опорен халф, Санети още може да е много полезен с опита, голямото си сърце и работоспособност. Въпреки това Марадона реши да не взема със себе си рекордьора по участия за Аржентина (136 мача).

Марсело (Бразилия): Игра достатъчно добре за Реал Мадрид, но не получи място в бразилския отбор. Дунга предпочете за левия фланг на защитата Мишел Бастос от Лион. За Марсело остава разочарованието, че е извън състава повече от година.

Алекс (Бразилия): Шампионът с Челси заслужава място в отбора. Бе в разширената група от 30 души, но не остана в окончателния състав.

Халфове:

Естебан Камбиасо: Ето и втората глупост на Марадона. Как може човек да се лиши от толкова ценен играч в центъра на терена? Интелигентен, борбен, техничен, тактически зрял, Камбиасо трябва да е безспорен титуляр във всеки един отбор. Марадона обаче предпочете невзрачния в Порто и впоследствие резерва във Фиорентина Марио Болати.

Михаел Балак (Германия): Капитанът на Германия контузи глезена си в последния мач на Челси срещу Портсмут. Осакати го "сънародникът" му Кевин-Принс Боатенг. Прегледите показаха, че е аут за 8 седмици. "Това е футболът, трябва да гледаме напред", примири се Балак. Той вече чака Евро 2012.

Дейвид Бекъм (Англия): Почти се пенсионира в САЩ и изчезна от погледа на Фабио Капело. Селекционерът често критикува слабото ниво на Мейджър Сокър Лигата. Затова, с надеждата да играе на четвърто световно първенство, Бекъм се премести в Милан. Почна добре, но тежката контузия срещу Киево през март предначерта съдбата му - сбогом, ЮАР. Бекъм ще пътува с отбора, но ще бъде само мажоретка. Няма да изпълнява официални функции.

Роналдиньо (Бразилия): Носи Милан на гръб, но Дунга не го взе. Сегашният състав е изграден за по-защитен футбол. Футболният магьосник Рони нямаше да може да играе самба по терена. Той просто не се вписва.

Нападатели:

Рууд ван Нистелрой (Холандия): Селекционерът Ван Марвайк се оправда: "Той е във форма, но не може да достигне най-доброто си ниво." И викна издънката на Милан Хунтелаар. Нистелрой почти не игра през есента за Реал Мадрид, но влезе в ритъм с 5 гола през пролетта с Хамбургер.

Карим Бензема (Франция): Направи голям трансфер в Реал Мадрид миналото лято и чакахме да поведе атаката на Франция в ЮАР. Нищо подобно. Жиняк и Сисе минаха пред него, а Карим дори не попадна в разширения състав.

Роналдо (Бразилия):
Най-големият голмайстор в историята на световните първенства (15 гола). По-скоро се очакваше да не играе на пети Мондиал, защото не е обличал фланелката от 2006 г. Напоследък обаче вкарваше често за Коринтианс и обществото натисна Дунга да го вземе. Той не се поддаде. Тъжен край за един от най-великите.

Резерви:
Жулио Сержио (вратар, Бразилия), Филип Мексес (защитник, Франция), Патрик Виейра (халф, Франция), Майкъл Есиен (халф, Гана), Лучо Гонсалес (халф, Аржентина), Франческо Тоти (нападател, Италия), Адриано (нападател, Бразилия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

izrodchetoo
31.05.2010 02:31

► Карим Бензема (Франция): Направи голям трансфер в Реал Мадрид миналото лято и чакахме да поведе атаката на Франция в ЮАР. Нищо подобно. Жиняк и Сисе минаха пред него, а Карим дори не попадна в разширения състав. Прасенця още дълго ще си спомняте тая незабравима 96-та минута *stop* *lol* 1914 завинаги

Felps
30.05.2010 22:31

Хахаха най-голямата грешка на Дунга (треньора на Бразилия) не взе Роналдиньо човекът който носи Милан
и той не го взе голяма грешка поне според мен.И сега помнете ми думата Бразилия няма да вземат Мондиала *wink*

Gopcho
30.05.2010 21:10

мachocka, мисля, че темата е само за играчите ,които отбори са класирани за финалите *smile*

machocka
30.05.2010 18:39

След като се знаеше кои отбори отиват на световно в същия сайт излезна информация "Бербатов - един от липсващите на световното" а сега тук го няма...много си противоречи този сайт.

bacardy_breezer
30.05.2010 17:42

Забравили сте да споменете най-големите пропуски: Алешандре Пато, Самир Насри, Антонио Касано.

Yang_G
30.05.2010 16:50

Що се месите като си има хора, които са преценили кое е правилно и кое не ! Все пак те са треньорите, а не вие ! Вие сте просто зрители ! Според мен Бразилия с какъвто и състав да отидат винаги са най-голямата заплаха за отличието ! Така че успех на Кариоките !

whitegoat93
30.05.2010 15:40

Оп,моя грешка,обърках го,помислих,че е на 30,незнам защо,така ми е останало...както и да е. *beer*

krasenco
30.05.2010 15:04

Да Диего е бъдещето.Той е на 25 г.Попринцип идеалната футболна възраст е 27-28 г.Точно за следващото световно.Ако се развива правилно карерата му може и на 32 да играе на високо ниво.Което означава,че две световни може да изиграе силно.

whitegoat93
30.05.2010 14:58

Диего бил бъдещето ли?Я виж на колко години е *beer*
Иначе той,Пато и Рони бяха задължителни...ама явно на Дунга не му се печели.

krasenco
30.05.2010 14:44

Що се отнася до футболистите,който няма да играят,за някой е пълна глупост да не се вземат.В Бразилия за Роналдо до някъде добре,но трябваше в такъв случай Пато да е там.Марсело задължително.Също и Диего,който заедно с Пато са бъдещето на бразилския национален отбор.Роналдиньо дори и да не разчита на него като титуляр,трябваше поне да седи като резерва.Той е футболист,който за 20 мин игра и моментно избухване,може да реши всеки мач.В Аржентина задължително трябваше да са Камбиасо и Санети,особено в каквато форма се намират.Камбиасо даже е в по-добра форма от Масчерано,на когото се разчита много в отбора.За универсални играчи като Санети винаги трябва да има място,макар и да го държи като резерва.Може да е по-възрастен,но моментната му форма позволява да се представи на високо ниво на световното,което щеше да е последното за него.Още повече,че той е фигура в отбора,от която имат нужда.

crreal
30.05.2010 14:42

За Бензема и Насри,Доменек сигурно е откачил най много като се има в предвид че Франция като че ли няма потенциала на Аржентина и Бразилия.Ще разчита на Анелка който е във форма и на застаряващия Анри.Отпадане в групите или 1/8 финал.

crreal
30.05.2010 14:37

Не Пати а Пато имах в предвид *smile*

crreal
30.05.2010 14:35

Много се надявам Бразилия и Аржентина да отпаднат рано,рано.Марадона е идиот и това е ясно,но сега го доказа на целия свят.Камбиасо в момента е най-добрия на своя пост,а за Санети няма какво да кажа,играе на 2,3 поста и винаги може да помогне.За Роналдо и Роналдиньо просто незнам кво може да се каже,като включим и Адриано Дунга май е още по тъпо копеле.Мисля че и Пати не беше викнал.

krasenco
30.05.2010 14:31

,,мажоретката Бекъм,,?Не може един уважаващ се автор да напише такова нещо!Тази мажоретка е доказал се футболист и идол на много млади футболисти!Аман от пристрастни автори на статии *thumb_down*

Linkov61
30.05.2010 14:10

А каде е Ернан Креспо бе разбирачи играл на 3 световни първенства с Аржентина спечелил сребърна обувка на мондиала в Германия през 2006 и още много други неща

lorinzera
30.05.2010 13:52

yosutd. Напълно съм съгласен с теб за Испания,въпреки да симпатизирам на Англия!

yosutd
30.05.2010 13:35

Именно заради тези грешки, фаворитите са ИСПАНИЯ и АНГЛИЯ.Пренебрегвайки футболисти като Марсело, Камбиасо, Бензема, Санети, Диньо, а викайки ?Бастос? ?Марио Болати?, едва ли имат шанс 3мата глупаци за нещо повече от 1/4 финал *thumb_up*

GO GO SPAIN *beer*

Omen
30.05.2010 12:37

в састава може да се вкю4и и А.Касано от Сампдория,тои направи невероятен сезон

kris_thunder
30.05.2010 12:33

Напълно съм съгласен с теб "ManUtdTillidie" и за отбора и за тренорите.Какъфто и футбол да искаш да играеп това не е обяснение да не вземеш Рони.За Насри съм ристранстен тъй като силно подкрепям Арсенал ,но той е дост борбен във фаза защита ,умее да задържа топката в средата на терена и вкарва доста често за поста си.Да неговорим ,че на моменти има проблясъци ,в които никой не е способен да го спре.Не разбирам защо беше подминат.До колкото Марадона за мен той е поредния невероятен играч ,който не става за трениор.Футбола е доста на по-високо ниво от "всички в атака пък каквото ше да става" иска се разум и тактика.Надявам се така наречените "3-ма глупаци" та ни оправдаят и да постигнат нещо значимо ,но силно се съмнявам!!!

Pechenqgata
30.05.2010 12:32

Специално за Роналдо трябваше да го вземе Дунга... дори и да го пуска в последните 15минути на мача та тва е нападател който решава мачове а това е много важно за един футболист *thumb_up*

Angel_Dust
30.05.2010 12:32

Пълен смях!!! Специално за Бразилия, Аржентина и Франция - с такъв потенциал са тези нации, че и баба ми да беше треньор, щеше да нареди добри състави...Намразвам всички треньори, дето се вземат навътре и се мислят за господ!!!
Аржентина ми е любим отбор, откакто се помня, но сега направо ми се иска да отпаднат, щото в противен случай тоя питекантроп Марадона ще е на поста докато пукне...

ManUtdTillidie
30.05.2010 11:56

Насри , Камбиасо , Бензема , Санети , Пато , Роналдиньо , Роналдо , Адриано...! 3-мата глупаци - Дунга , Доменек , Марадона.

ManUtdTillidie
30.05.2010 11:54

Прави сте само Виера от тук си е за извън световното , но просто Марадона и Дунга на кръста.

gutito1964
30.05.2010 11:49

и нмого добре че не са ги взели напълно логично решение що се чудите не ми е ясно

tzaklev
30.05.2010 11:48

Мислех, че Аржентина с Меси и Милито имат най-големи шансове да вземе купата, но с треньор като Марадона няма как да стане.. Същото се отнася и до Бразилия. Тази година прогнозирам Европейски финал. *sick*

svetlio_vn
30.05.2010 11:36

Дунга и Марадона сътвориха най-големите глупости при подбора на съставите си , другите липсващи играчи са или контузени , или не са във форма .

Tranquilant
30.05.2010 11:00

да както написа FLY_I липсва Пато и аз ще добавя Насри *thumb_up*

Kalinho
30.05.2010 11:00

дам Есиен, уж щеше да се възтанови но явно няма да успее *smile* иначе наистина доста големи ги няма, най ме е яд за Роналдинъо и Роналдо.

tuks1m
30.05.2010 10:55

Есиен е контузен и скоро се разбра, че няма да се възсатанови на време.

FLY_I
30.05.2010 10:53

А Есиен защо няма да ходи.Иначе има някой старци в тва отборче,а в разширения състав може да попадне и Пато *thumb_up*

typana234
30.05.2010 10:43

Уххх с този състав може да се спечели световното *thumb_up*