Локо Пловдив ще съди Даксон

11:32
Локо Пловдив ще съди Даксон
Опитът на Даксон да Силва да напусне Локомотив, като сам откупи правата си от клуба, може да му коства доста солено, след като вчера пловдивчани сезираха ФИФА по случая, информира „Тема Спорт”.

Бразилецът иска сам да си плати 12-те заплати до края на договора и така да стане свободен агент от 1 юли. Пред „Тема Спорт" мениджърът Георги Градев, нает от „черно-белите” да ги представлява в казуса, разясни случая. „Италианският юрист Виторио Риго, който е агент и на Марио Балотели, е подмамил Даксон Да Силва. Играчът ще може да напусне, но паричната санкция, която трябва да плати, ще е много по-голяма от 12-те заплати. Вероятно дори ще надхвърли 180 000 евро, а правата му може да бъдат спрени за една година", каза Градев.

Той припомни, че при аналогичен случай французинът Филип Мексес, който се опита да премине в Рома, остана без права за шест месеца и му бе наложена солена глоба.

„Явно Виторио Риго ни провокира. Иначе Даксон можеше да поиска прекратяване на договора веднага - от 1 юни, а не от 1 юли. Дали сме му срок до понеделник да оттегли желанието си и ще смятаме случая за приключен", коментира още мениджърът.

Вчера отношение взе и административният шеф на Локо Атанас Узунов. „Даксон всяко лято ни сюрпризира с някаква приумица. Щеше да е изненада, ако сега не го бе направил. В този играч сме вложили страшно много пари. В иска му има доста процедурни пропуски, така че на 100 процента претенцията му ще отпадне. Той ще напусне Локо само с наше съгласие", каза Узунов.

По сметките на Даксон и съветниците му откупуването ще струва 65 хиляди лева, какъвто е сборът от последните му 12 заплати до изтичането на договора през лятото на 2011-а.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

FLY_I
28.05.2010 13:28

ех Даксон ,Даксон къде е намислил да ходи много ми е интересно *wink* но все пак даде много на Локо и с играта си радваше публиката