Лечков напуска БФС заради Мъри и Наско

11:08
Лечков напуска БФС заради Мъри и Наско
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков се маха от изпълкома, съобщава "7 дни спорт". Още на следващото заседание идната седмица той ще каже в очите на всички защо напуска. Самият Лечков нито потвърди, нито отрече тази информация.

"Дори да има такова нещо, редно е първо да уведомя Боби Михайлов", заяви сливналията в разговор по телефона.

Твърди се, че основната причина за напускането на Лечков са разногласията около националния отбор

Още преди три години вицепрезидентът на БФС започна с основание да критикува състава, че играе слабо.

Първоначално той имаше претенции към лидерите начело с Димитър Бербатов. Според него те не си дават много зор дори във възловите квалификационни мачове, да не говорим за контролите. "На тези Пламен Марков не им харесваше, Стоичков не им харесваше, кого искат всъщност?", питал Лечков.

"7 дни спорт" научи, че на няколко заседания на изпълкома от 2007 г. насам Лечков повдигал въпроса за промени в отбора. Наблегнал на това, че трябва да се търсят и нови футболисти.

Звездите се чувствали абонирани за местата си и правели началниците си от БФС на маймуни казал бившият национал. Боби и останалите обаче си траели, за да не би случайно някой футболист да вземе да се обиди.

В края на 2008 г. Йордан Лечков първо подкрепил назначаването на Мъри Стоилов за селекционер на националния отбор. И той, завалията, си мислел, че с Мъри ще има промяна към добро. Вместо това обаче хасковлията напълни състава с играчи трета възраст и куци коне. Съсипа всичко, което можеше да се съсипе.

В този момент Лечков се обърнал срещу Мъри и покровителя му в БФС и националния отбор Наско Сираков. Впрочем на Мъри тайно му викат Станимир Сираков понеже ставал напълно безпомощен, ако фамилията я няма наблизо. Казал им в очите, че както са я подкарали, ще гледаме големи финали през крив макарон. Отказал изобщо да се занимава повече с трупата на Мъри. Затова и го нямаше на срещата между тарторите на националния тим и ръководството на БФС миналата есен, станала известна като "Тайната вечеря".

"Какъв е смисълът да си чешем езиците, като с тези футболисти и треньора им така или иначе нищо няма да излезе", отсякъл плешивкото от Сливен.

Междувременно отмъстителният Мъри го ударил на разчистване на сметки с Лечков. Първо извозил лошо бившия играч на Сливен Костадин Стоянов, за когото Лечков твърдеше, че има място в състава. Нарочно го сложил при резила срещу Кипър (1:4) да играе като десен бек, макар че самият футболист е добър в ЦСКА или като централен защитник, или отляво. Именно Стоянов послужи на пишман селекционера като едно от оправданията за погрома в Ларнака. Заради тази загуба, както и целия останал резил в кампанията за Южна Африка 2010, се очакваше Мъри да бъде изритан. Срещу него обаче гласуваха само Лечков и Николай Гигов и в крайна сметка до промяна не се стигна.

След като Полша ни би като тъпан на сватба през март,
Лечков отново каза - с този треньор не става!
Тогава Стоилов обърна интригите срещу племенника на Лечков Иван Стоянов. Халфът на Алания Владикавказ е един от най-силно представящите се легионери тази пролет. Очакваше се Стоянов да играе поне едно полувреме срещу Белгия в Брюксел. Вместо това обаче Мъри пусна някакви други, а Стоянов влезе за няколко минути на края.

Впрочем той и преди това играеше по толкова време при Мъри. В крайна сметка Стоянов обяви, че няма да играе в националния, докато е този селекционер.
Цялата история окончателно преляла чашата на Лечков. Той имал идея да се маха още през есента, но тогава го разубедили. Сега обаче бил категоричен - на следващото заседание напуска БФС.

"Нали ни избраха уж да променяме нещо, казал той пред близките си. А какво променихме? Нищо."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pechenqgata
28.05.2010 13:47

Аз не мога да разбера лечето защо си мисли че сички трябва да се съобразяват с него...

paco_kl
28.05.2010 13:39

искам да се обърна към моя съгражданин,кмет,зам.шеф на бфс,президент на офк.сливен,хотилиер и мафиот!:футболът ни е като разорана нива на която нищо не цъфти!същото е и с улиците на сливен.все едно,че са ни бомбардирали.иначе си плащаме за всичко.и така крети и отбора ни,от нашите пари.аут лече,наслушахме се на празни обещания

FLY_I
28.05.2010 13:21

Мога да ви кажа пък че ,Лечков е много по-голям мъж и човек от Наско и Мъри,тея двамата келеши са бъркат цялата работозаедно с няколко мениджъра

joro_71
28.05.2010 13:10

Време беше този капут да се махне.Само се прави на велик и недосегаем.Такива олигофрени само мърсят футбола.Голямо чудо като е вкарал гол на Германия.

barbutko
28.05.2010 12:37

най накрая.сега и наско и михайлов и всичко е тип топ *thumb_up*

manutd_forlife
28.05.2010 11:30

още не тъпанарите наско и мъри трябва да си тръгнат и тогава няма да има много боклуци *smile*

Kalinho
28.05.2010 11:28

време беше най - големия боклук да си тръгне *smile*