Бразилия и Австралия пристигнаха в ЮАР

17:53
Бразилия и Австралия пристигнаха в ЮАР
Националните отбори на Бразилия и Австралия станаха първите отбори пристигнали в Южна Африка за предстоящия Мондиал, до началото на който остават малко повече от две седмици.

Треньорът на Австралия Пим Вербеек иска да е сигурен, че играчите му ще имат максимално много време, за да се приспособят към условията в африканската държава.

"Много сме развълнувани, че сме тук", заяви Веербек, чийто отбор се класира първи за Световното първенство. "Дадохме си много време за подготовка и свикване с местните условия. Играчите трябва да свикнат с високото надморско равнище, защото когато играеш на Мондиал, трябва да се подготвиш добре и да си сигурен, че тимът ти е в добро състояние", добави австралийският наставник.

Пристигането на Бразилия в Йоханесбург пък предизвика бурна еуфория сред събралите се африкански фенове. Селекционерът на петкратния световен първенец Дунга заяви простичко: "Готови сме!"

Австралия съобщи, че ще изиграе два приятелски мача на африканска земя - срещу Дания на 1 юни и срещу САЩ на 5 юни. Бразилия пък ще загреят с контрола срещу Танзания на 7 юни, като се очаква "селесао" да организира и още една приятелска среща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация